fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

„Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”

„Curățăm România!” este prima campanie națională de acest fel în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă. La nivelul judeţului Caraș-Severin, campania se derulează sub coordonarea Prefecturii, până în data de 4 mai. 

Campania are ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecție din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor și a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a administrațiilor locale. 

Pentru derularea eficientă a campaniei la nivelul județului Caraş-Severin, a fost constituit, prin ordin al prefectului, un grup de lucru, din care fac parte instituțiile cu atribuții în domeniu, responsabile cu mobilizarea unităților administrativ-teritoriale cu privire la ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, centralizarea datelor primite de la acestea, întocmirea unui calendar al activităților de ecologizare și evidența cantităților de deșeuri colectate. 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor vine în sprijinul UAT-urilor care se vor implica în campanie prin decontarea cheltuielilor pe care le vor efectua în acest scop, doar în condițiile în care cantitățile de deșeuri colectate nu fac obiectul contractelor încheiate cu operatorii licențiați/autorizați. În funcție de numărul locuitorilor din UAT-urile beneficiare, se vor acorda sume între 3.000  și 30.000 de lei, se precizează într-un comunicat emis de instituția Prefectului județului Caraș-Severin. 

 

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei