17.7 C
Reșița
duminică, 01 august 21

Primăria a atras aproape 5 milioane de lei pentru dotarea Spitalului Orășenesc Oravița

Secția Terapie Intensivă a Spitalului Orășenesc din Oravița nu are capacitatea și dotarea , la ora actuală, de a trata cazurile grave care necesită tratament în ATI. Cu doar 5 paturi și aparatură învechită și depășită, secția de Terapie Intensivă a spitalului din Oravița nu poate asigura un tratament adecvat pacienților care sunt redirecționați în astfel de cazuri către SJU Reșița.

2

Pentru a remedia această deficiență, Primăria din Oravița a scris un proiect privind „Consolidarea  capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19“ , finanțat prin POIM. Acesta a fost declarat eligibil și va fi finanțat din fondurile europene: „Prin dotările pe care le vom realiza din această finanțare, ne propunem ridicarea nivelului calitativ și cantitativ al dotărilor cu echipament medical, întrucât dotarea spitalului este mult inferioară multor unități sanitare de același tip, iar personalul medical este extrem de expus la infectarea cu noul tip de virus“ a declarat pentru Reper 24, edilul Dumitru Ursu.

spot_img

Prin acest proiect, Primăria își propune să achiziționeze echipamente medicale și de protecție a personalului medical, constând în: 3 aparate ecograf, unul de radiologie mobilă, injectomate, pulsoximetre, ventilatoare portabile, laringoscop, analizator de gaze sangvine pentru determinări ASTRUP, dar și pentru electroliți și metaboliți, concentratoare, aspiratoare partabile, echipamente de protecție pentru personal, dezinfectanți pentru cadrele medicale și pacienți, dar și pentru suprafețe și instrumentar, măști de oxigen pentru adulți și pentru copii.

3

Ne dorim să asigurăm protecția personalului medical și nemedical din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița, dar în același timp să putem să creștem calitativ actul medical pe care îl putem oferi pacienților“ – a mai precizat edilul orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei