fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Primăria Bozovici, în sprijinul pacienților! Intervențiile SMURD, mai ușor de realizat

Necesitatea construirii unui spital la Bozovici și asigurarea accesului rapid și facil al pacienților din Valea Almăjului la servicii medicale de urgență sunt două dintre problemele spinoase asupra cărora locuitorii din zonă au atras atenția în numeroase ocazii. Primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu a tras numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că după închiderea Spitalului din Bozovici, în anul 2011, se pierde timp prețios cu transportul pacienților aflați în stare gravă la Reșița. Și asta în situațiile „norocoase” în care sunt ambulanțe disponibile.

Construirea unui spital la Bozovici s-ar ridica undeva la valoarea de 5 milioane de euro. Studiul de fezabilitate pentru proiect a fost realizat de un cărășean stabilit în America și ulterior donat Primăriei Bozovici. Conform edilului Stoicu, proiectul urmează să fie depus spre finanțare. Dar, chiar și în cazul în care va fi aprobat și va obține finanțare, vor mai trece ani de zile până când spitalul va fi funcțional, iar locuitorii din zonă au nevoie de servicii medicale acum.

Pentru a le veni în ajutor și în urma unor discuții cu piloții elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Caransebeș, primarul Adrian Stoicu a decis să amenajeze o platformă betonată în imediata apropiere a centrului de permanență din Bozovici, o platformă pe care elicopeterul SMURD să poată ateriza fără probleme oricând este nevoie de preluarea și transportul unor pacienți din zonă. Acesta a fost cazul și astăzi, când un bărbat care a suferit un infarct a fost preluat de elicopter și dus direct la Timișoara.

spot_img

Am realizat platforma săptămâna trecută, imediat după discuția cu piloții. O firmă din Bozovici ne-a ajutat, ne-a bat betonul, urmează să îi plătim. Totul a costat în jur de 15.000 de lei. Comandatul unității de la Caransebeș chiar a apreciat faptul că am fost receptivi și ne-am mișcat foarte repede. Am înțeles că au avut inclusiv o discuție cu prefectul despre necesitatea amenajării unor astfel de platforme în toate localitățile, unde să poată ateriza în caz de nevoie.

La Bozovici, platforma amenajată de noi a fost folosită astăzi pentru prima dată. Este vorba de un pacient din Șopotu Nou, care a fost stabilizat și dus la Timișoara. Acesta este unul din avantajele folosirii elicopterului. Pacientul nu a mai fost dus la Reșița, ci direct pe Cardiologie, la Timișoara. Nu mai așteptăm după ambulanță, în caz de urgență în 20 de minute e medicul la ușa ta”, a precizat pentru Reper 24, primarul Adrian Stoicu.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei