17.7 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

Primăria Caransebeș a tras linie și a făcut inventarul

Nu puține sunt realizările administrației locale din Caransebeș în anul 2022. Proiecte, finanțări, lucruri palpabile dar, cu toate acestea mai sunt multe de făcut. Există locuitori ai municipiului care își exprimă nemulțumirea că nu s-au făcut mai multe. E normal să fie așa, toți ne dorim mult, repede și bine. Din păcate, nu se poate, nu de alta dar… trăim în România.

Edilul Felix Borcean a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor realizări din 2022: extindere rețea gaze în municipiul Caransebeș (Valea Cenchii, Teiuș, Gară), lucrări a căror recepție este programată pentru prima lună a anului 2023; un nou loc de joacă în cartierul Pipirig, acolo unde s-au turnat fundațiile și se vor monta în primăvară echipamentele. Tot atunci este programată turnarea caucicului.

S-a turnat planșeu la Colegiul T. Doda, o lucrare începută în octombrie 2022, ce va fi finalizată în primăvara 2023; s-au achiziționat centrale termice Colegiul CD Loga, Școala Gen. Nr. 2, Stadion Balta Sărată, s-au achiziționat roboței pentru plata taxelor și impozitelor la: Kaufland, Primărie și Impozite și Taxe. Acestea vor funcționa din ianuarie 2023.

Tot la capitolul realizări în 2022 aș vrea să amintesc și rețeaua de oxigen la Spitalul Municipal, pe secția de Cardiologie, modernizare bibliotecii Traian Doda, achiziția de 50 de containere metalice pentru deșeuri menajere, instalarea a 42 de camere în cadrul unui proiect de instalarea a sistemului de supraveghere,  realizarea de marcaje rutiere și demarcare treceri pietoni cu culoarea roșie pe străzile Ardealului, M. Viteazul și a străzilor adiacente cu acestea“, a precizat primarul Felix Borcean

Tot la capitolul sănătate pentru populație, edilul a amintit și modernizarea secției Neonatologie a Spitalului Municipal din fonduri proprii și achiziționarea de aparatură medicală din sponsorizările Vodafone, dar și achiziția unei centrale termice pentru Spitalul Municipal din Caransebeș.

Felix Borcean a trecut în revistă și lucrările de infrastructură rutieră: asfaltări, bordurări, trotuare, dar și celelalte efectuate la locurile de joacă existente, dar și la unitățile de învățământ. „Nu aș vrea să uit de activitatea colegilor mei din Primărie, cei care duc o luptă asiduă cu timpul și autoritățile centrale și a căror muncă nu este vizibilă: studii necesare pentru depundere proiecte, expertize tehnice, audit energetic, studii geotehnice și topografice. Tuturor, dar și locuitorilor municipiului Caransebeș le doresc un An Nou fericit, cu bucurii și multă sănătate“.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei