fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Primarul Alexandru Sporea continuă investițiile în școli: „Susțin foarte mult educația!”

Tânăr, ambițios și cu viziune, edilul Alexandru Sporea a bifat mai multe proiecte importante pentru comunitate, de când a preluat fotoliul Primăriei Forotic. Cu toate că nevoile privind infrastructura locală au fost prioritare, primarul nu a uitat să sprijine și domeniul educațional.

Așa se face că, pe lângă proiectele inițiate de el, edilul a preluat și o lucrare începută anterior, la Surducu Mare, care a fost sistată de circa 2 ani, dar și un proiect început pe PNDL1 sistat și el din motive de neplată a cofinanțării, parte a Consiliului Local.

În anul 2021 am primit o sumă importantă la rectificare, am achitat cofinanțarea constructorului și în 5 luni ne-a finalizat școala”, a explicat primarul comunei Forotic.

În cei doi ani în care au fost derulate lucrările, copiii și-au desfășurat activitatea didactică în incinta căminului cultural și la dispensarul uman din localitatea Surducu Mare.

„Am continuat investiția în educație pentru că susțin foarte mult educația. Prin PNRR am depus două proiecte de finanțare: pentru modernizarea școlii din Forotic, cu o valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei și școala din Comorâște, investiție care se ridică la 1 milion de lei”, a mai adăugat edilul Alexandru Sporea.

Școlile vor fi modernizate la ultimele standarde. Vor avea panouri fotovoltaice, iar cea de la Forotic va avea chiar și pompe de căldură pentru încălzirea prin pardoseală.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei