fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Mircea Ion Serafin: „Voi termina școala din Fizeș, cu riscul de a renunța la fotoliul de primar!”

Vești bune pentru cei mai tineri locuitori ai unei localități din comuna Berzovia. Școala de la Fizeș va fi reabilitată prin fonduri guvernamentale, elevii din clasele I-VIII și grădiniță beneficiind de anul viitor de o clădire aproape nouă.

Unitatea de învățământ a fost închisă cu o săptămână înainte de începerea anului școlar ca urmare a neregulilor constatate în urma efectuării de controale de către instituțiile cu atribuții în acest sens, la nivelul unităților de învățământ din județul Caraș-Severin.

Am pe SICAP reabilitarea Școlii de la Fizeș. Acolo am avut o problemă cu o săptămână înainte de a începe școala. O brigadă de la Prefectură, IPJ, ISU, de la toate deconcentratele din județ, a făcut un raport prin care au luat ca măsură închiderea școlii.

Eu oricum aș fi închis școala. În momentul în care începeau lucrările, automat închideam unitatea de învățământ și mutam copiii, cum de altfel am și făcut. Am mutat o parte din ei la Gherteniș, o clasă la Berzovia, iar pentru grădiniță am închiriat două containere modulare pe care le-am amplasat pe platoul căminului, ca să nu trebuiască să îi transportăm pe copii, pentru că sunt mici, au nevoie de însoțitori

Cei 18 copii au acum condiții normale, cu căldură și curățenie. Am găsit astfel o soluție pentru a rămâne în localitate până când se va termina școala de la Fizeș”, a declarat primarul comunei Berzovia, Mircea Ion Serafin.

Edilul susține că își dorește cu orice preț finalizarea acestui proiect până anul viitor, sperând totodată că vremurile care se anunță tulburi nu vor afecta singurele surse de finanțare pentru astfel de proiecte mari pe care bugetul unei comune nu le-ar putea suporta în totalitate.

Am promis, chiar și cu riscul de a renunța la fotoliul de primar, că voi termina până anul viitor școala de la Fizeș. Sperăm doar să nu se oprească finanțările prin PNDL-uri și să se sisteze de la plată, pentru că după cum se vede, trăim vremuri tulburi. De exemplu, anul trecut timp de 6 luni au fost oprite plățile pe PNDL și atunci mare parte dintre constructorii au sistat șantierele, pentru că niciun constructor nu este atât de potent financiar încât să susțină o investiție din banii proprii și să primească acești bani când îi are Guvernul.

Cred că doar acest lucru ne mai poate opri, însă sper să vină un construtor care să preia lucrarea, bani sunt suficienți. Am fost la minister și am actualizat devizul general: de la 2,1 milioane de lei l-am adus la 3,2 milioane de lei, adicîă încă 1,1 milioane în plus”, a precizat primarul comunei Berzovia.

Edilul Mircea Ion Serafin afirmă că alături de sănătate și cultură, învățământul se află printre obiectivele prioritare în care dorește să investească cât timp se va afla la conducerea administrației locale.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei