fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Primarul Ioan Popa, sătul să fie înjurat de reșițeni pentru lucrările firmei lui Crina!

O serie de străzi care se regăsesc arondismentul zonei de blocuri de pe Calea Timișoarei au fost supuse unor lucrări de introducere a noilor rețele de apă și canal, lucrări realizate pe fonduri europene de operatorul județean Aquacaraș.

Doar că lucrurile din teren nu arată întocmai cu ceea ce și-a propus beneficiarul acestor lucrări. Și nici cu așteptările cetățenilor care au neșansa de a locui în această zonă…

Ba dimpotrivă. La fața locului am descoperit mult noroi, gropi, cămine lăsate la vedere și o stare evidentă de lucrare nefinalizată, lăsată de izbeliște, despre care primarul orașului spune că s-ar face vinovată firma reșițeană Speed Prod, condusă de frații Crina, unul dintre aceștia fiind consilierul județean și fostul viceprimar al municipului Reșița, Ioan Crina.

Oamenii sunt nervoși pentru că de aproximativ două săptămâni nimeni nu ar mai lucra pe străzile Mânăstirii, Nicolae Adam și Alexandru Popp iar supărarea lor se îndreaptă spre aleșii de la primăria Reșița, în speță toate „aprecierile“ s-ar revărsa asupra edilului Ioan Popa. Alesul urbei a luat act de cele transmise de numeroșii reșițeni și a ținut să facă anumite precizări.

Am primit în ultimul timp foarte multe sesizări de la cetăţenii ce locuiesc pe Calea Timişoarei, în zona blocurilor 2+5 și pe strada Mânăstirii. Foarte mari nemulţumirie acestora, pe bună dreptate, din cauza lucrărilor ce se desfăşoară pe străzile lor. Ca de obicei, în astfel de situaţii, Primăria Reșița este paratrăznetul dintre constructorii care înţeleg să îşi facă treaba într-un mod lamentabil şi cetăţenii care au de suferit de pe urma impotenţei firmelor de acest gen.
Am fost acolo să văd exact situaţia. Este clar, oamenii au mare dreptate. Dar ca să înţelegem despre ce este vorba, doresc să detaliez. Lucrările pentru care toată lumea înjură Primăria Reşiţa sunt gestionate de fapt de Aquacaraș, societate care, ca şi noi în unele cazuri, a avut nenorocul ca respectivele contracte să fie câştigate de firme slabe, ca să nu zic mai mult. În cazul de faţă vorbim despre o firmă care a câştigat un contract mai mare, iar lucrările de pe Reşiţa le-a subcontractat către SPEED PROD, celebra firma a marelui specialist în administraţie ION CRINA. Omul nu se dezice, a făcut dezastru şi a fugit probabil la alte lucrări.
De când sunt eu primar nu cred că m-am lovit de o lucrare care să fie făcută bine de firma domnului SPECIALIST. Peste tot unde a lucrat CRINA a căutat să încaseze banii degeaba. Am ţinut să menţionez asta pentru că am rămas efectiv siderat când, zilele trecute, citeam în presa locală cum își dă cu părerea SPECIALISTUL CRINA despre proiectele pe care le derulăm la Reşiţa, cum ştie el ce trebuie făcut. Cunoscând parcursul acestui domn, atât cel din mediul privat, cât şi cel din administraţia publică locală, nu pot să zic decât că ar trebui să fie ultimul care să deschidă gura, iar reşiţenii sunt binecuvântaţi că acest personaj nu mai poate încurca lucrurile la Reşiţa, nici în primărie, nici în Consiliul Local.
Revenind la situaţia semnalată de reşiţenii de pe Calea Timişoarei, am discutat cu firma care gestionează contractul, iar aceasta, pentru a debloca situaţia şi a scăpa de subantreprenorul Specialist, şi-a manifestat intenţia de a executa lucrările de refacere cu Secţia de Întreţinere a Primăriei, contra cost. Sper să se stabilească repede detaliile colaborării, astfel încât să ne apucăm de treabă şi să reparăm străzile din zonă aşa cum trebuie. CRINA poate să stea liniştit şi să ne dea în continuare sfaturi, alergând după alte primării pe care să le mulgă“, a consemnat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Crina: „Lucrările nu s-au încheiat, a fost doar o pauză cauzată de vremea nefavorabilă!“

Reper24 l-a contactat pe consilierul județean Ioan Crina pentru a lămuri situația de pe străzile din cartierul de pe Calea Timișoarei, acolo unde societatea SPEED PROD lucrează din postura de subcontractant al lucrării.

Lucrările nu s-au încheiat, însă antreprenorul general a reziliat contractul, datorită neplății de către Aquacaraș. Acum se lucrează la probe și la finisările finale ale acestor tronsoane. Efectiv ne vom concentra pe refacerea celor trei străzi afectate de aceste lucrări. 

Acum urmează cuantificate toate lucrările realizate dar nu vor fi lăsate străzile în forma actuală, de asta vă asigur. Utilajele sunt pe stradă, dar în ultima săptămână nu s-a putut interveni din cauza ploilor. Acum se realizează probele la noile rețele, probe care ar trebui să fie încheiate azi sau mâine. Când plouă cum poți să intervii? 

Dar vreau să înțelegeți că, din postura de contractor, se va lucra pentru readucerea străzilor la stadiul inițial al acestora“, a dat asigurări Ioan Crina, care a precizat că în cazul lucrărilor angajate pe străzile amintite este vorba de societatea fratelui său.

Ca de fiecare dată, din războaiele de pe eșichierul politic, cetățeanul Reșiței din această zonă nu rămâne decât cu un gust amar iar explicațiile oferite mai sus nu-i vor încălzi pe cei care, în apropierea iernii se văd nevoiți să iasă din case direct în noroaiele din fața și din spatele blocurilor unde conviețuiesc.

Pe de altă parte, schimbarea magistralei de apă și canal cu o altă rețea mult mai modernă, nu poate fi decât în beneficiul celor ce locuiesc în această zonă iar progresul, uneori mai înseamnă și sacrificiu și acceptarea unei stări de fapt, precum este cea enunțată mai sus.

Cu precizarea că, de cele mai multe ori, aceste lucrări, în loc să fie realizate în două, trei sau patru luni, asta dacă societățile contractante câștigătoare ale lucrărilor de execuție ar sta „călare pe situație“, cum s-ar spune în popor, sunt date uitării, la fel ca și cetățenii și nevoile lor, o realitate dovedită „la firul ierbii“, din păcate.

Și-atunci pe cine să-și verse și cetățeanul oful, domn primar?

Sergiu TABAN

 

 

 

16 COMENTARII

 1. Alo,Primaria Resita ! Ati sufocat Resita ! Ati blocat strada Terovei ! Ati dat peste cap tot traficul auto cu semafoarele voastre tampite !
  La ce naiba va apucati de zece lucruri deodata ???
  Ati mancat o banda de mers pe Terovei,sunteti normali la cap ?
  Prin oras,ambuteiaj,pe Terovei ambuteiaj,pe Tarnovei ambuteiaj…
  Politia Rutiera ,receptie ?

 2. Popo, vei rămâne în istoria locală ca primarul care a distrus Reșița.
  Dă-i bătaie cu casa din Zanzibar, că se apropie momentul când va trebui să fugi din țară.

 3. Dar prin Câlnic trece cineva de la aqua caras,primarie,drumuri nationale sa vada ce porcarie sa realizat cu marea canalizare care a blocat santul de pe langa sosea si scurgere nu mai exista? O fi tot Putin vinovat🙈nimeni nu controleaza nimeni nu raspunde.traiasca psdnl 🎖️

 4. ”Lucrările pentru care toată lumea înjură Primăria Reşiţa sunt gestionate de fapt de Aquacaraș … am discutat cu firma care gestionează contractul, iar aceasta … şi-a manifestat intenţia de a executa lucrările de refacere cu Secţia de Întreţinere a Primăriei …”

  Adică județean Dunca a luat legătura cu local Popa (tăițelu’) carele a ”discutat” cu județeana Aquacaraș (firma care gestionează contractul) ca cum să-l șunteze (prin frate) pe județeanul Crina, prin manevre locale, ca cum că plouă.
  Curat-murdar(i), coane Fănică!
  Agenția Națională de Integritate, recepție?

  Copy /paste:
  ”Conflictul de interese consumat apare în cazul în care oficialul nu s-a abţinut de la luarea unei decizii în ipoteza unui conflict de interese actual şi implică latura sancţionatorie a reglementării.”
  (….integritate.eu/Files/Files/Ghid_Incompatib_ConflicteInterese_2011/3%20GhidIncompatibilitatile&Conflicte%20iulie%202017.pdf)

 5. Hmmm, să fugă???Nuuu, pușcăria Popa Șapcă, DNA-ul, astea sunt locuri bune de reculegere. Anul trecut aplaudacii, presa urlau cu mirobolantele, magnificele irealizări ale lui Popa Fidea, marele zbenghe cu clopoței de care numai Sarsailă a mai auzit. Unde sun și doamnele din primul rând al urlacilor, să îi ia apararea premarelui în aste vremuri de mare ananghie!!?Unde e Vasile, avcCiorbe și alți pupincuriști de serviciu, susținători al Marelui nimic per name Popa viitor Șapcă!?Jalnic popor!!!!😡😡

 6. În foarte multe situații găsim ceva similar:

  Anumite persoane au o obsesie de a seduce prin orice mijloace, pentru ca atunci când victima este neatenta sau i-a castigat încredere, urmează violul!

  Aviz victimelor sau acelora sedusi!

  • Mai lingaule,nu toti stau jos la bulevard ! Ai inteles ???
   Unii stau in Driglovat,unii la Uzina de Apa,unii pe deal in Stavila,unii in Poiana Golului.Unde ai tu transport pe dealuri ???
   Idolul tau nu cunoaste partea veche a orasului !
   Sa te vad cum o sa-ti urce tie autobuzele sau bicicletele iarna in Dealul Crucii…

  • Vasile, de tine era vorba, urlacule, frate geamăn cu avcCiorbe, dă-ți 20 de șuturi în fund, bea cucută și lasă-ne.

  • Vasile, părerea mea este că sunteți handicapați dacă așa cum arată acum orașul este un lucru bine făcut, arată mi un oraș din Europa în care intrările principale(acolo unde trec zeci de T.I.R.-uri zilnic care aprovizionează orașul)sunt reduse la o bandă….și nu ne impuneți voi în frunte cu Popa să circulam cu bicicleta asta doar ca să vă acoperiți rahatul care sa făcut din acest oraș, HA HA MICA WIENĂ , da mică deoarece acum după cum stau lucrurile suntem mai la pământ decât Anina

 7. Cum și cine a putut gândi asemenea inepție de a reduce traficul pe calea Timișorii pe o singura banda ???când acolo este dedemanul,alte mari depozite care primesc mărfuri,deci circula multe camioane plus mașinile care tranzitează spre Reșița sud,respectiv muntele Semenic,când sânt atâtea mașini,cum poți să fii atât de strâmb la minte sa îngreunezi traficul pe o singura banda ???

 8. Edilul este separat de realitate, nu mai realizează care sunt efectele propriilor decizii distructive la nivelul municipiului Resita.Devine un caz legal și penal.Acum Crina ar avea răspunspundere pentru disperarea cetățenilor.Delirul trebuie stopat .În situația actuala ,aducerea la situația inițială a unor cai de comunicații, vitale din municipiu se poate realiza doar printr-o sentința judecătorească, iar cheltuiala trebuie suportata nu din banii publici ,ci din banii celor responsabili.

 9. Din păcate tot ce sa făcut pe stradă Timișoarei Nr1 este pur și simplu o bătaie de joc.Mari mulțumiri primărie Reșița.Sa sperăm că aceste mulțumiri o sa se vadă și la vot.

  • Nu doar Calea Timisorii este problematica. Obsesia lui pentru o singura banda a supra aglomerat traficul în tot orașul unde se lucrează. Dintr-un oraș relativ circulabil a reușit sa ne așeze bara în bara. Cum scapi de semaforul de la Politie dintr-o data mașinile se mișcă. Idioțenia cu ingustatul tuturor străzilor a culminat cu insulele de biscuiți de pe Timisorii. Acolo este exemplu de manual ASA NU. Sa cheltui material și lucrări pentru o inepție care nu numai ca nu este utila, mai mult încurcă pe toată lumea e ceva de-a dreptul grandios de prost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei