fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Primarul Ioan Popovici: „Facem cârpeli cu banii pe care îi avem”

Închiderea PNDL a sistat multe lucrări în UAT-urile din județ, printre ele aflându-se și comuna Păltiniș. Edilul Ioan Popovici recunoaște că în acest moment nu poate fi vorba de lucrări mari în comună, în condițiile date.

Facem cârpeli cu banii pe care îi avem. Lucrări mari nu prea facem. Câte ceva la Obița și Delinești. Acum facem un podeț, o potecă pe care a luat-o apa în 2019 și nu s-a mai făcut și mai punem o piatră pe drum, dar lucrări mari nu”, afirmă primarul.

Edilul Ioan Popovici nu a ezitat să afirme că are o relație bună cu Consiliul Județean, președintele Dunca încurajând edilii din toate formațiunile politice să apeleze cu încredere, pentru orice problemă, la sprijinul administrației județene.

spot_img

Printre marile proiecte afectate de stoparea programului național PNDL se numără și cel de canalizare, rețeaua fiind inexistentă în trei din localitățile aparținătoare comunei cărășene.

Avem un proiect cu canalizarea, dar nu e finalizat. Acum suntem în stadiul de așteptare a acceptului celor de la CFR, pentru că pe acolo trece calea ferată și fără aprobarea lor nu putem continua. Calea ferată trece prin mijlocul satului și trebuie făcută traversarea pe sub calea ferată, iar asta durează”, a declarat primarul comunei Păltiniș.

Comuna dispune de apă curentă, iar canalizare există doar în centrul de comună, localitatea Păltiniș.

Celelalte localități, Cornuțel, Delinești și Obița sunt prinse într-un proiect ce așteaptă finanțare prin PNDL2. Doar că odată cu închiderea acestui program, primăriilor sunt nevoite să caute soluții.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei