fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Primarul Miclău sprijină studenții dornici să se implice în activitatea administrativă a orașului

Primarul stațiunii cărășene de pe Valea Cernei, Cristian Miclău, a decis să ofere sprijin tuturor studenților care doresc să se implice în activitatea administrativă a orașului Băile Herculane.

Cred ca suntem singura instituție care, prin Serviciul Urbanism, a contribuit în mod direct la multe lucrări de diplomă ale tinerilor arhitecți care au solicitat ajutor. Acestora li s-a pus la dispoziție tot materialul solicitat, documentații urbanistice, strategii de dezvoltare, ridicări topografice.

Așa am cunoscut și tinerii arhitecți de la Asociația Locus, care în an terminal la Facultatea de Arhitectură din Timișoara au solicitat ajutorul administrației în elaborarea lucrărilor tehnice solicitate de facultate.

Acestor tineri li s-au pus la dispoziție documentații tehnice, planșe, ridicări topografice și tot materialul tehnic de la imobilul monument istoric Băile Neptun”, a declarat Cristian Miclău, primarul stațiunii Băile Herculane.

Edilul Miclău a precizat că sprijinul oferit studenților a fost imparțial, chiar și atunci când a fost vorba de orientarea politică diferită pe care o au tinerii arhitecți.

Chiar dacă alte administrații locale sau județene au blocat implicarea tinerilor studenți arhitecți în proiectele comunităților din motive politice, căci mulți tineri fac parte din alte formațiuni politice, spre exemplu, în cazul nostrum, Asociația Locus are președinte pe domnișoara Oana Chirilă care este implicată politic în proiectele USR PLUS, acest aspect nu a fost un impediment în a ajuta acești tineri și a creea cu ei un parteneriat în acest sens. Trebuie să recunosc că politic nu a fost o mișcare prea bună, dar rolul meu ca primar este să lupt pentru binele orașului meu.

Timpul a trecut și consider că am avut o gândire solidă, care a depășit sfera politică. Vin cu această afirmație, căci mă bucur să anunț că în 18.02.2022 proiectul Școala de Vară Baia de Arhitectură a ajuns la ediția a V-a”, a mai afirmat primarul orașului stațiune, Cristian Miclău.

Proiectul are ca loc de desfășurare Valea minora a Râului Cerna cuprins între Podul de Piatră și Podul de Fontă Băile Herculane. Durata proiectului este de 6 luni. Perioada de implementare: 10-14 zile.

Baia de Arhitectură ediția a V-a propune o amenajare urbană formată dintr-o zonă de promenada, o serie de locuri de stat acoperite și un punct de Belvedere către Baia Neptun și Podul de Fontă.

Proiectul este depus spre finanțare către Ordinul Arhitecților din România.

Doresc pe această cale să invit toți tinerii studenți arhitecți să participe la acest concurs minunat de soluții în dezvoltarea la scară mică a spațiului urban”, a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei