fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Primarul Popa, în continuare cu ochii pe învățământul dual din Reșița!

Administrația locală reșițeană se implică în continuare în dezvoltarea învățământului dual din Reșița. Pornit în urmă cu câțiva ani la inițiativa primarului Ioan Popa, învățământul dual reșițean crește de la an la an, pe viitor elevii urmând să beneficieze și de un campus dual, un proiect pentru care Primăria Reșița a obținut o finanțare de 25 de milioane de euro, prin PNRR.

Până la realizarea acestui campus integrat, care va cuprinde patru clădiri, un cămin de elevi, un cămin de studenți și două clădiri care vor adăposti zona de studiu, elevii care vin din afara Reșiței pentru a urma cursurile acestei forme de învățământ vor fi cazați gratuit în internatele școlare. La fel ca în anii trecuți, aceștia vor beneficia și de masă gratuită. În plus, elevii care care optează pentru calificările oferite de Consorțiul Dual Integrat Banatul Montan Reșița vor primi burse de 1.000 lei/lună, anunță primarul Ioan Popa, în urma unei întâlniri cu partenerii implicați în consorțiul prin care s-a reușit obținerea finanțării pentru construirea viitorului campus.

Liceele reșițene cu profil tehnologic, Colegiul Tehnic și Colegiul Economic al Banatului Montan, își așteaptă elevii, tinerii care doresc să se înscrie în perioada 1-5 iulie 2024 pentru calificările oferite împreună cu cele 14 companii partenere.

Din septembrie se va demara pregătirea acestora în sistem dual, cu stagii de practică la firmele private partenere și vor beneficia de burse în valoare de 1000 lei/lună, iar elevii din județ vor avea cazarea și masa gratuite la internatele școlare.

Universitatea Babeș-Bolyai va oferi posibilitatea unor programe de studiu dezvoltate în parteneriat cu angajatorii, încă din acest an școlar.

Calificările puse la dispoziție prin programul de învățământ dual pregătesc tinerii pentru cerințele unui loc de muncă atractiv, în domeniile industrii emergente și turism sustenabil, domenii de interes strategic pentru Reșița și județul Caraș Severin”, mai precizează primarul Ioan Popa.

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. „Dual” înseamnă că e de bine sau e de râu? Eu tot am auzit prin oraș că primarele e un om dual și nu am prea înțeles, da acuma bag sama că ar fi de bine. Io sper sa se inventeze și învățământul mincinos și învățământul lacom. Sa mai dea exemple de alte adjective și următorii comentatori sa facem o listă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei