fbpx
6 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Primarul Răduță, mulțumit de evoluția lucrărilor la drumuri: „Merg nesperat de bine!”

În jur de 18 kilometri de drumuri comunale vor fi reabilitate în Băuțar până la finalul anului 2023, în cadrul unui proiect finanțat prin PNDL2.

Avem un proiect de reabilitare, asfaltare drumuri comunale, în jur de 18 km. Firma care a câștigat lucrarea este din Lugoj. Deja suntem destul de avansați cu lucrările. Pe unele tronsoane s-a început pietruirea dinaintea asfaltului, după care urmează partea de șanturi și podețe, dar termenul limită este spre finalul anului 2023”, susține primarul Romeo Răduță.

Dacă de modul în care decurg lucrările la proiectul cu drumurile edilul este foarte mulțumit, nu același lucru se poate spune despre un alt proiect, care a depășit de mult termenul de finalizare, iar constructorul nu dă semne că s-ar încadra în grafice, cel de alimentare cu apă.

Avem introducerea apei în comună, finanțată prin PNDL 1, SC Formin fiind câștigătorul licitației, care a început lucrarea în 2018. Până în momentul de față în jur de 50% este efectuat. Proiectul trebuia finalizat în 2020, s-a prelungit însă un an până în decembrie 2021, s-a mai prelungit încă un an până în decembrie 2022, anul acesta. Le-am dat termen încă 30 de zile. Dacă nu vor veni cu forță de muncă, cu utilaje, cu tot ce trebuie și nu se vor încadra în grafice, voi fi nevoit să le reziliez contractul. Pot să spun că le-am mai dat un termen de o lună acum să își aducă forță de muncă. Problema lor este că nu au putere de muncă”, a explicat primarul comunei Băuțar.

Primăria are proiecte și pe Programul Național Anghel Saligny, prin care s-a aprobat o extindere la canalizare și extindere drumuri.

Legislația prevede ca după ce ai finalizat introducerea apei poți să depui solicitare pentru extindere, introducere apă. La canalizare termenul limită este 2023, dar se lucrează, în momentul de față cu 2 echipe. Avem finalizat din proiect cam 40%.

Este cuprinsă toată comuna, satele Bucova, Cornișor, Băuțar. Aici am prins prin Anghel Saligny extindere la canalizare.

Valoarea proiectului pentru canalizare este de aproximativ 5 milioane de euro, iar cel pentru modernizare străzi este de peste 4 milioane de euro”, a declarat pentru Reper24, Romeo Răduță, primarul comunei Băuțar.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei