20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Primarul Reșiței cere ACUM implicarea Președintelui Iohannis în deblocarea crizei politice!

 

Criza politică de la vârful politicii românești dintre USR-Plus și PNL  pare a se adânci cu fiecare zi ce trece, fără ca vreo tabără să dea senzația că face un pas înapoi.

Până la soluțiile pe care le vor oferi moțiunile de cenzură sau jocurile de culise politice, suferința unei țări neasumate de către actuala putere apasă pe umerii fragilei economii românești, fapt sesizat de mediul de afaceri prin vocea Romanian Business Leaders, pe scurt RBL, cea mai cunoscută organizație antreprenorială din țară.

spot_img

RBL, care a transmis o scrisoare deschisă Președintelui României Klaus Iohannis, îi reamintește șefului statului că încă din decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern, președintele a declarat următoarele:  „Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate”. Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”.

Romanian Business Leaders a adresat o scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenţi ieri la cea de-a 9-a ediţie a Summitului Romanian Business Leaders, evocând promisiunile actualului executiv și dezamăgirile trăite astăzi:

Aşteptările antreprenorilor români şi ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp şi energie au fost:

„Implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă,

Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,

Digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă,

Modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată,

Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România“,

Domnule Preşedinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituţia Preşedinţiei are  datoria  de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituţional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce aşteaptă cetăţenii acestei ţări de la dumneavoastră, asta ne dorim şi noi, antreprenorii români“, afirmă printre altele președintele Romanian Business Leaders, Dragoș Petrescu, care acuză o lipsă de predicitibilitate la nivelul mediului de afaceri, un  factor extrem de dăunător pentru dezvoltarea de business.

Mesajul RBL a fost preluat și de actualul primar al Reșiței, Ioan Popa fiind unul din cunoscuții antreprenori din mediul HoReCa ai județului Caraș-Severin care se alătură organizației și îi cere președintelui Iohannis o implicare activă și urgentă în deblocarea  crizei politice de la nivel guvernamental.

Este momentul ca Președintele României să intervină în această criză stupidă, deoarece prelungirea ei aduce grave deservicii economiei și românilor în general!“, afirmă primarul municipiului reședință de județ a Caraș-Severinului, Ioan Popa, care încearcă astfel, să spargă bariera de comunicare cu Cotroceniul și să stârnească o reacție în cazul președintelui Klaus Iohannis.

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Foarte buna si prompta interventia lui Papa Ioan, fiind probabil rezultatul unor consultari solide purtate cu cei doi consilieri ai lui betivani: Adrean si Bordes. Unul din ei fiind asa de beat cand a produs accidentul incat politia i-a fasit sange in alcohol. Acum conduce linistit autobuzele orasului. Adica acest primar ii cere demisia domnului Catu, ce a facut enorm pentru Romania, in timp ce el infiinteaza sinecuri pentru distinsii betivanii ai partidului.

  2. „Primarul Reșiței cere ACUM implicarea Președintelui Iohannis în deblocarea crizei politice!”

    Cu ghilotinarea capetelor „liberale” pentru „cârdăşie cu puterile străine” (ca în 1938)?

  3. Oooo…Nelucu! Bravos! O voce puternică și guturală…a unui Aset de prim rang al Escadrilei Galbene!…Ehhh…”prea mic…ptr un răzbel, atât de mare”…Adică, s-avem pardon: Muc-cel-Mic..cam Mut…se stropșește la Surdul Prezidache…de-l vede Orbu de Câțu-Pârțu…și-l ridică-n slăvi…Handi-Pandi- Organ-Bețâvan! Marcelake-Perversache…s-agită ca sifonul trezit…poate-poate se pune bine cu tabăra câștigătoare!…care o fi ea! Demersul Tăiețelului…e sublim!…ufff…dar..în zadar. Vai-ș-amar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei