fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Primăvara a scos deja muncitorii pe străzile din Lupac

După iarna care a sistat sau a redus mult lucrările edilitare din comunele cărășene, încălzirea vremii a permis muncitorilor să reia lucrul la o serie de obiective aflate în derulare. Asta se întâmplă și în comuna Lupac, în apropierea municipiului Reșița.

Încălzirea vremii ne permite să reluăm lucrul la străzile pe care vrem să le reabilităm în comună, finanțate de la bugetul local. Am angajat o firmă care are ca obiectiv asfaltarea a 3 străzi din Lupac și una în Clocotici ce trebuie pregătite după care se va turna covor asfaltic nou. Avansul ne va permite să încheiem lucrările în cel mult o lună de zile“, a precizat, pentru cititorii Reper24, primarul Marian Vlasici.

Străzile vor avea și rigole pentru scurgerea apei și se vor reface și intrările în proprietățile localnicilor, acolo unde este necesar. Tot în această perioadă a început și curățenia de primăvară în toate localitățile componente ale comunei Lupac.

„Am început deja să curățăm rigolele pentru a nu avea surprize dacă apar și ploile de primăvară. Lucrăm, în prezent, pentru decolmatarea de noroi, frunze și crengi a șanțurilor de la marginea drumului spre Vodnic“, a mai precizat edilul Marian Vlasici.

O problemă mai veche, ce durează de aproximativ 6 luni, nu și-a găsit rezolvarea nici acum. Este vorba de un transformator ce trebuie adus și montat de cei de la Electrica, transformator ce va permite pornirea stației de distribuire a apei în comună. Chiar dacă lucrările sunt finalizate în procent de 99%, lipsa acestui transformator face ca locuitorii din Lupac să nu beneficieze de apă potabilă la robinete.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei