Ministerul Educației a transmis, luni, ca puțin peste 164 de mii de elevi au susținut, ieri, simularea la Evaluarea Națională, proba la Limba română, din totalul de 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. Prin urmare, potrivit cifrelor anunțate de Ministerul Educației, prezența la prima probă a simularii Evaluarii Naționale a fost de peste 92%.
Nici în Caraș-Severin situația nu a fost mai bună. Din cei 1972 de elevi înscriși, s-au prezentat 1744, adică 228 de elevi au „sărit“ peste acest examen, adică puțin peste 88% au fost prezenți, sub media națională.
Astăzi este rândul probei de Matematică, probă scrisă, urmată mâine de Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor este programată pentru miercuri, 29 martie. În județul Caraș-Severin sunt de 60 centre de examen, iar la simularea de ieri „nu au fost înregistrate evenimente deosebite“, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar Județean prof. Ion Moatăr.
Dan AGACHE
#RomaniaEducata
Aia pe care se laudă diverși prefăcuți (inclusiv damuian de la peeseedee) că vor să o „reformeze”.
Pentru mine e clar că „reforma” nu-i altceva decât un slogan politic, niciunul care se laudă cu ea n-are habar ce ar trebui să fie!
Încep să cred că sistemul comunist era superior! În școala primară, copii învățau limba română, operațiile aritmetice elementare, istoria și geografia țării (suficient pentru toată viața) și aveau ocazia să-și descopere talentele (caligrafie, desen, muzică). În gimnaziu, își aprofundau și dezvoltau cunoștințele din primară, învățau și o limbă străină, deprindeau și anumite cunoștințe și abilități practice (la un nivel minim, dar util: școala la care am fost avea un mic atelier de tâmplărie, lăcătușerie și electrotehnică). După gimnaziu, se cam știa ce poate fiecare: cei buni la carte dădeau admitere la liceu, cei cu abilități practice la școala profesională, cei cu abilități artistice căutau vreun liceu de specialitate prin Timișoara sau în altă parte.
Acum, potrivit vremurilor, e normal să se adauge la „bază” informatica și încă o limbă străină, dar programa este încărcată cu tot felul de prostii care țin de educația în familie (religie, civism, ecologie sau mai știu eu ce).
Nu uita că țara te vrea prost/Sarmalele Reci,ăsta ar trebui să fie imnul României. Un popor needucat este mai ușor de controlat și să fie dominat, așa spuneau niște mari maeștrii masoni, vorba vine mari, când era vorba de dominarea maselor prin needucare și îndobitocire în mod voit și cu bună știință. Dăle gloatelor un motiv și ve-ți rămâne uimiți de rezultatele obținute. 😆🖖👊