fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

3 din 3 la Turnu Ruieni. Proiectele prind viață

Depunerea de proiecte de către administrațiile locale reprezintă o cerință esențială pentru accesarea de bani europeni sau guvernamentali, în special de către primăriile de comune a căror buget este insuficient pentru derularea unor proiecte de anvergură în localități.

La Turnu Ruieni, edilul Cosmin Belci și echipa sa au conștientizat acest lucru și au depus spre finanțare 3 proiecte: un sistem de supraveghere video în comună și reabilitarea termică a două obiective din localitatea Zervești. Este vorba de școala primară care găzduiește și grădinița din localitate, precum și de clădirea căminului cultural.

spot_img

„Este o investiție însumată de peste 3 milioane de lei. Pentru realizarea lor am primit aprobarea, dar și finanțarea, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și am semnat deja contractele. După finalizarea tuturor documentelor necesare vom scoate la licitație aceste lucrări și suntem optimiști că vom găsi un constructor bun, care să respecte termenele impuse în caietul de sarcini“, a declarat, pentru Reper24, primarul comunei, Cosmin Belci.

Edilul a amintit și de un alt proiect realizat în parteneriat cu alte două unități administrative, în care Primăria din Caransebeș este lider de proiect: introducerea transportului pe ruta Caransebeș – Zervești – Turnu Ruieni – Borlova, un proiect de mobilitate urbană în valoare de 10 milioane de lei.

Proiectul a fost aprobat spre finanțare, semnat și va cuprinde achiziția de 4 mijloace de transport electrice, precum și construirea a 4 stații de încărcare electrice.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei