fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Fotbaliștii rossoneri și-au asigurat primul loc la finalul sezonului regular!

În etapa a XVII-a, penultima a sezonului regular, rossonerii au trecut,  în deplasare, de Avântul Periam cu 2 – 0

 

În cadrul etapei a XVII-a, programată vineri, 17 martie, rossonerii au întâlnit, pe terenul din Periam, echipa locală Avântul. Înainte de acest meci gazdele ocupau primul loc, cu 36 de puncte, în timp ce oaspeții erau pe locul 8, cu 15 de puncte.

spot_img

 

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru oaspeți. După ce s-au acomodat cu terenul din Periam, dar și cu intrările mai tari ale gazdelor, rossonerii au trecut la cârma partidei, construind cu răbdare fiecare acțiune. Cu toate acestea, reșițenii nu au reușit să-și creeze ocazii clare de gol.

Antrenorul principal al rossonerilor începe partea a doua a jocului cu două modificări, introducându-i în teren pe Ștefan BĂRBOIANU și Robert PETRE, în locul lui Bogdan SZIJJ, respectiv Vlad CHERA.

Presiunea oaspeților a crescut, iar jocul bun a fost răsplătit în minutul 63, prin golul lui Alfred MENSAH, în urma unui șut de la aproximativ 22 de metri, la semiînălțime, surprinzându-l pe portarul gazdelor. Reușita rossonerilor a confirmat și buna pregătire fizică a acestora.

În minutul 64, are loc o nouă modificare în formația reșițeană, Aboubacar GAKOU intrând în locul lui Alexandru DANE.

Rossonerii reușesc al doilea gol, prin Sergiu RIMOVECZ, în minutul 76, care a reluat cu capul, de pe linia careului mic, după lovitura de colț executată, de pe partea dreaptă, de către Sebastian VELCOTĂ.

Singura ocazie a gazdelor la poarta lui Cristian ZIMMERMANN a venit în minutul 78 când, la o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, mingea este reluată spre poartă de către un atacant este respinsă din fața liniei porții de către Cornel ARDEI.

În minutul 81, antrenorul reșițean face ultimele modificări: Alfred MENSAH și Sebastian VELCOTĂ sunt înlocuiți cu Marian DRĂGHICEANU, respectiv Nicușor FOTA.

Rossonerii și-au mai trecut în cont și câteva ocazii mari de majora scorul, prin Alexandru NEGRU, Robert PETRE sau Marian DRĂGHICEANU.

 

Astfel, echipa reșițeană și-a asigurat primul loc în Seria 8 înaintea ultimei partide din sezonul regular (39 de puncte), la trei puncte de Șoimii Lipova și la șase puncte de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Înaintea ultimei etape configurația clasamentului pentru Play-off rămâne neschimbată, locul patru fiind ocupat de către echipa Crișul Chișineu-Criș (la unsprezece puncte de lider).

 

Reșițenii au abordat jocul în următoarea formulă: Cristian ZIMMERMANN – Bogdan SZIJJ (min. 45 Ștefan BĂRBOIANU), Cornel ARDEI, Alin DUDEA, Sergiu RIMOVECZ – Alfred MENSAH (min. 81, Marian DRĂGHICEANU), Ionuț POPESCU – Alexandru NEGRU, Sebastian VELCOTĂ (min. 81, Nicușor FOTA),  Vlad CHERA (min. 45, Robert PETRE) – Alexandru DANE (min. 64, Aboubacar GAKOU).

Pe bancă au luat loc şi: Cătălin CĂPĂȚÂNĂ, Gabriel GOMBOȘ, Remus TRANCĂ.

 

La finalul meciului antrenorul principal al rossonerilor, Călin CHEREGI,  a declarat: „Cred că în acest moment cel mai important e faptul că am luat cele trei puncte. A fost un meci disputat, echilibrat. Eram sigur că vom întâlni un adversar care se prezintă mult, mult peste ceea ce a oferit în turul campionatului și aici aș vrea ca să-l felicit în primul rând pe colegul meu, pe Răzvan Leucă, un antrenor care și-a lăsat amprenta pe această echipă. Dar, una peste alta, cred că este o victorie care nu lasă loc de interpretări, pentru că ostilitățile în teren au decurs bine. Din păcate, din nou a trebuit să vină această repriză a doua magică pentru a face diferenţa. Pentru noi chiar a fost o repriză secundă bună, la fel cum s-a întâmplat şi la meciul anterior. Este un rezultat foarte important, care ne consolidează poziţia în clasament. Mă bucur că jucătorii care au avut probleme medicale se reintegrează în echipă, aştept cu nerăbdare să revină şi Breşneni, să pot apela şi la el. Ţin să-i felicit pe băieți și vreau să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce urmează!”.

 

În ultima etapă a sezonului regular, cea cu nr. 18, rossonerii vor întâlni pe propriul teren echipa Crișul Chișineu-Criș. Meciul este programat sâmbătă, 25 martie, de la ora 15,00.

 

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei