fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Primul schimb de tineri Erasmus+ organizat de ATOR Banatul de Munte!

Primul schimb de tineri Erasmus+ pe care Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte îl organizează se va desfășura în perioada 31 octombrie – 8 noiembrie, la Pensiunea „La Pădure” Brebu.

Proiectul „You(th) for Youth” își propune organizarea unui schimb de experiență între două organizații de tineret partenere – ATOR Banatul de Munte (România) și Centrul Artei Populare, Nicolinț (Serbia). Ambele organizații desfășoară activități culturale și de voluntariat cu tineri din comunitățile rurale, la nivelul zonelor în care activează – județul Caraș-Severin, respectiv Regiunea Autonomă Vojvodina din Serbia. Scopul proiectului este de a îmbogăți cunoștințele a câte 20 de membri din fiecare organizație cu privire la metode de atragere a unui număr mai mare de tineri în activitățile organizate, precum și de diversificare a paletei de oportunități oferite tinerilor din mediul rural, după cum a menționat vicepreședintele ATOR BM și responsabilul acestui proiect, George Lăpădat.

La evenimentele și activitățile incluse în programul proiectului vor participa 20 de tineri din România și 20 de tineri din comunitățile românești din Banatul sârbesc. Fiecare echipă de tineri va fi condusă de câte doi lideri din partea celor două organizații. Activitățile desfășurate pe parcursul celor 8 zile de proiect vor consta în ateliere, prezentări, sesiuni informative și vizite de lucru la centrele de tineret din Reșița – Centrul de Tineret „Sf. Ilie” Reșița-Montană și Centrul de Tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom. Toate activitățile vor fi susținute prin utilizarea de metode de educație non-formală și mare parte dintre acestea vor fi facilitate de către echipe de tineri formate din participanții la acest proiect. Pe lângă aceștia, vor mai livra activități în cadrul proiectului și alți traineri și invitați cu experiență relevantă pentru subiectele discutate, mai spun tinerii de la ATOR.

Tematicile care se regăsesc printre subiectele dezbătute și aprofundate în cadrul schimbului de tineri sunt: Implicarea și participarea civică a tinerilor, De ce sunt voluntar?, Implicarea comunității extinse în activitățile unui centru de tineret, Diversificarea și sustenabilizarea activităților cu tinerii din comunitățile rurale, Metode digitale de lucru cu tinerii, dar și Comunicare și promovare pentru activitățile de voluntariat din sate.

Toate concluziile proiectului, precum și modelele de bune practici identificate și împărtășite în cadrul schimbului vor fi adunate într-un document final – e-Broșura cu activități și resurse de lucru cu tinerii din mediul rural. Acesta va fi făcut public de organizatori, după finalizarea schimbului de tineri și va fi transpus în practică de cele două organizații participante. Toți tinerii care vor lua parte la acest program vor primi, în urma proiectului, Certificate Youthpass – instrumente europene de recunoaștere a abilităților dobândite de tineri – care să ateste experiența lor personală în cadrul proiectului.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei