fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Problema TMK, pe masa premierului Ciucă

La Palatul Victoria a avut loc astăzi o întâlnire a reprezentanților Cancelariei prim-ministrului și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu cei ai mișcării sindicale TMK Artrom din Reșița și Slatina. Întâlnirea a avut loc în urma unui protest în fața clădirii Guvernului, protest la care au participat sute de persoane, angajați ai TMK de la Reșița și Slatina.

În cadrul întâlnirii, a fost analizat impactul sancțiunilor dispuse la nivel european asupra activității combinatelor la care lucrează angajații din cele două orașe, fiind discutate soluții pe termen scurt și mediu, pentru protejarea locurilor de muncă.

„Reprezentanții sindicatelor au solicitat derogări pentru efectuarea de exporturi către SUA și Canada precum și livrări pe piața internă. Alături de măsurile de deblocare a plății salariilor, a fost solicitată și menționarea altor drepturi asimilate celor salariale, conform contractelor colective de muncă, precum plata tichetelor de masă.

spot_img

Autoritățile vor analiza solicitările transmise de liderii sindicali ai TMK, urmând să elaboreze, în acest sens, un plan de monitorizare a fluxurilor financiare, pentru respectarea cadrului normativ european”, transmite biroul de presă al Guvernului.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei