fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Proiect după proiect, finanțare după finanțare, Oravița bate record după record

Abia întors din capitală, acolo unde a trecut din minister în minister și a semnat contract după contract, Dumitru Ursu – primarul orașului Oravița a reușit o serie de performanțe în atragerea de bani pentru comunitatea din Valea Carașului.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență, edilul a reușit semnarea în doar două zile a două proiecte diferite pentru același obiectiv: spitalul orășenesc. Este vorba de o investiție pentru extinderea Spitalului Orășenesc Oravița, prin amenajare și dotare ambulatoriu Integrat, respectiv pentru dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești.

Bucuros pentru investiția de care vor beneficia orăvițenii dar și alți locuitori din Valea Carașului, primarul Dumitru Ursu a afirmat: „Prin acest proiect se vor achiziționa și un computer tomograf, aparat radiologie mobil, aparate ecograf pentru gastroenterologie, cardiologie, ginecologie și medicină internă. Prin implementarea acestui proiect locuitorii orașului și cei din împrejurimi vor beneficia de asistență medicală modernă“.

Valoarea proiectului este de 13.909.033,92, care se adaugă primul proiect de reabilitare a clădirii spitalului în valoare de aproximativ 3 mii de euro. La acestea se adaugă proiectul de eficientizare energetică a casei de cultură George Motoia Craiu de aproximativ 4 milioane de lei, a mai multe imobile din Zona Gării, dar și construirea de locuințe pentru tineri.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei