24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

Proiecte derulate în plin sezon estival, în stațiunea Băile Herculane!

În plin sezon estival, în stațiune de pe Valea Cernei lucrările menite să schimbe fața orașului sunt în plină desfășurare.

Continuă lucrările la proiectul în care este inclusă Piața Hercules sau pentru cunoscători, centrul istoric al stațiunii de pe Valea Cernei, unde trotuarele sunt pavate cu dale de granit, zona fiind înfrumusețată cu arbuști ornamentali și stâlpi de iluminat.

În același timp se lucrează și la Piața 1 Mai, cu aceleași tipuri de lucrări care implică pavare cu granit, fiind montați și stâlpi ornamentali.

spot_img

Totodată, se lucrează și la Parcul Vicol, se fac retușurile pentru terasament și urmează să fie montați, conform proiectului tehnic, arbuștii ornamentali, camerele de supraveghere, precum și mobilierul urban.

„O suprafață de 90% va fi spațiu verde, iar 10% din suprafață va fi ocupată de construcții. Este o fântână ornamentală în mijloc, de formă rotundă și pe marginea parcului mai sunt niște fântâni pe lungime. Acest proiect este prevăzut să fie finalizat la sfârșitul lunii august”, a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin programul de infrastructură pentru turism, valoarea acestuia ridicându-se la 3,5 milioane de euro.

O altă investiție a administrației locale din Băile Herculane se realizează în zona blocurilor, unde se lucrează la o piață agroalimentară, acolo fiind construit un complex comercial cu piață la parter și magazine la etaj.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei