20.7 C
Reșița
sâmbătă, 01 octombrie 22

Proprietarii vacilor din zona cascadei Bigăr, amendați de DSVSA

În urma articolelor publicate de Reper 24 în care trăgeam un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de vacile lăsate libere pe Drumul Național 57B, în zona cascadei Bigăr, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Caraș-Severin a luat măsuri. Proprietarii bovinelor lăsate să zburde în voie pe șosea și să pună în pericol circulația rutieră au fost amendați cu 2.000 de lei.

Citește si:  Atenție șoferi! Vacile își continuă păscutul pe șoseaua DN 57B, în zona Cascadei Bigăr!

În urma unei solicitări înaintate de către Reper 24 către DSVSA Caraș-Severin cu privire la controalele efectuate în acest caz, reprezentanții instituției au transmis un comunicat în care precizează printre altele că proprietarii bovinelor nu dispun de personal suficient pentru supravegherea animalelor, motiv pentru care au și fost amendați.

spot_img

„Cele trei exploatații comerciale de tip A – creșterea bovinelor – ce aparțin membrilor familiei Harzaparu sunt înregistrate la DSVSA Caraș-Severin;

Acestea dețin contracte de prestări servicii cu un medic veterinar de liberă practică împuternicit, organizat în condițiile legii;

Acțiunile sanitar-veterinare oblogatorii prezăvute în Planul cifric sunt efectuate la zi;

Animalele sunt în stare bună de întreținere;

Pășunile pe care le dețin acestea sunt împrejmuite cu gard electric;

În ceea ce privește ieșirea animalelor pe drumul national, în data de 01.01.2021, medical zonal de pe raza C.S.V.S.A.O Bozovici a efectuat un control în care s-a constat că nu există personal suficient care să asigure supravegherea animalelor, fapt pentru care s-a aplicat o sancțiune în valoare de 2000 ron conform H.G. 984/2005; de asemenea, s-a dispus suplimentarea personalului pentru a putea asigura supravegherea animalelor și interzicerea circulației animalelor nesupravegheate pe drumurile publice”, se arată în răspunsul primit de la DSVSA Caraș-Severin și semnat de directorul executiv Pavel Borchescu.

Acesta a oferit detalii și cu privire la controalele derulate de inspectorii DSVSA Caraș-Severin de la începutul anului:

Pe raza C.S.V.S.A.O Bozovici s-au efectuat 128 de controale pe domeniul Sănătate și bunăstarea animalelor și s-au aplicat 9 amenzi în sumă totală de 11.700 roni și 8 avertismente.

De la începutul anului până în prezent, pe raza județului Caraș-Severin, inspectorii DSVSA au efectuat 1984 de controale din care 1.050 în domeniul siguranței alimentelor și 934 în domeniul Sănătății și Bunăstării animalelor. În cadrul controalelor a fost aplicat un număr de 98 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 210.220 ron și un număr de 49 de avertismente scrise”.

 

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Hai domnule, sunteți răi 😆Sărmanele dobitoace nu au vrut decât să ne arate pe viu cum arătăm ca popor:o turmă de bovine răzlețită și plină de supușenie față de baciul suprem Iohanis &company 🤣🤣🤣👍

  2. „… Animalele sunt în stare bună de întreținere; Pășunile pe care le dețin acestea (vacile? n.n.) sunt împrejmuite cu gard electric …”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei