5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Protest pe tema banilor din Fondul de Rezervă! Primarii PSD, PMP și PRO i-au cerut explicații prefectului Gâfu!

 

Un protest spontan a avut loc astăzi în fața clădirii Prefecturii Caraș-Severin la care au participat mai mulți primari PSD, PRO România și PMP, parlamentarii Silviu Hurduzeu și Marius Romulus Damian dar și liderii formațiunilor amintite, consilierii județeni Flavius Nedelcea și Ionuț Mihai Popovici.

Nemulțumirile celor prezenți au avut la bază alocările din Fondul de Rezervă al Guvernului, primarii, liderii formațiunilor și parlamentarii susținând că discriminarea primarilor care nu fac parte din PNL este una evidentă, care va crea probleme reale de funcționalitate comunităților locale și ar putea conduce la blocajul a nu mai puțin de 17 administrații locale!

spot_img

Totodată, o delegație formată din 6 reprezentați de la formațiunile PSD, PRO România și PMP, cele care se regăsesc și în cadrul unei alianțe creată în luna august a.c. la nivel județean, s-a prezentat la biroul prefectului de Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

În adresa înmânată reprezentantului guvernului și semnată de cei 6 primari și viceprimari de municipii, orașe și comune cărășene, reprezentanții administrației văduvite de banii alocați din Fondul de Rezervă au transmis, cităm:

Noi primarii PSD, Pro Romania si PMP in calitate de reprezentanţi ai unei mari majoritati ai cetăţenilor judeţului Caras-Severin, formulam următoarea solicitare:

Va rugam sa ne comunicaţi propunerea transmisă Guvernului României privitoare la repartizarea sumelor provenite din fondul de rezerva al Guvernului conform proiectului de Hotarare a Guvernului înregistrat la Ministerul Finanţelor cu nr.119606, numărul de înregistrare, precum si formula de calcul luata in considerare la redactarea actului mai sus amintit.

Semnatari:

Primar oraş Otelu Roşu, Luca Malaescu Primar comuna Dognecea, Remus Rof Viceprimar Caransebeş, Pasere Ionel Primar comuna Brebu, Ticheriu Ion Primar comuna lablanita, Victor Terteleaca, Primar comuna Marga, Nicolae Beg

Scrisoare deschisă adresată președintelui Iohannis, premierului Cîțu și Avocatului Poporului, Renate Weber!

De asemenea,  reprezentanții PSD, PRO România și PMP din Caraș-Severin au redactat o scrisoare deschisă adresată Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, prim-ministrului României, domnul Florin Vasile Cîţu, și Avocatului Poporului, doamna Renate Weber, pe care vi-o redăm în integralitatea ei:

Stimaţi reprezentanţi ai românilor,

Ne-a ajuns cuţitul la osl Vă transmitem un strigăt de revoltă din unul dintre cele mai întinse şi frumoase judeţe ale României. Bătaia de joc la care sunt supuşi locuitorii din Caraş-Severin trebuie să înceteze!

Este strigător la cer cum întreg anul 2021 a fost sacrificat de Partidul Naţional Liberal pentru propriile lupte interne, lăsând pe plan secund românii cu problemele lor. Nu pot să aibă toţi românii carnet galben de partid, să voteze la Congres şi să fie în atenţia lui Florin Cîţu.

V-aţi lăudat în campania electorală din 2020 că PNL va fi un partid obiectiv. Ultimele alocări din Fondul de Rezervă al Guvernului au demonstrat încă o dată cât de obiectivi sunteţi. Cu vârf şi îndesat! împărţirea „obiectivă” va crea mari probleme multor comunităţi locale şi va conduce la blocajul unor administraţii locale. 17 localităţi din Caraş-Severin, inclusiv al doilea municipiu din judeţ, nu au primit niciun leu de la Guvern. 17 localităţi din 77! Vi se pare firesc?!

Discriminarea este atât de evidentă încât şi un copil care se uită pe lista de alocări îşi dă seama ce au în comun cei care au primt bani. Culoarea politică! în cazul judeţului Caraş-Severin, cu foarte puţine excepţii, comunele conduse de primari PSD au primit câte 50.000 lei, unele chiar 0 (zero), iar cele conduse de primari liberali au primit de opt ori mai mult, adică 400.000 lei, ce să mai spunem de cele conduse de primari ai Pro România şi PMP, care au primit 0 (zero) lei. Este o bătaie de joc la adresa tuturor cărăşenilor! Nu s-a avut în vedere numărul de locuitori, nu s-au luat în calcul veniturile comunei, proiectele în derulare, nevoia de cofinanţare, nevoile 

Vă întrebăm, domnilor guvernanţi, ştiţi că nevoile cărăşenilor care locuiesc în comunităţi conduse de primari din alte partide sunt aceleaşi sau chiar mai stringente decât cele din comunităţile conduse de primari liberali? Ce vină au cărăşenii care au acordat votul anul trecut altor partide? Copiii din localităţile conduse de aceşti primari din alte partide decât PNL nu au dreptul să înveţe în condiţii de siguranţă în această perioadă de pandemie? De când opţiunea electorală a oamenilor a devenit motiv de discriminare la alocarea fondurilor publice?

Niciun Guvern, niciun prim-ministru de după Revoluţia din 1989 nu a tratat românii doar prin prisma opţiunilor electorale la fiecare alocare bugetară!

Fondurile publice nu reprezintă o puşculiţă a celui care conduce Guvernul. Nu poţi să foloseşti banii colectaţi de la toţi românii pentru a satisface orgolii personale sau pentru a achita note de plată pentru votul la congresul PNL

Aşteptăm cu toţii să reparaţi nedreptăţile făcute cărăşenilor, iar fondurile publice să fie alocate în funcţie de criterii obiective! Până atunci, vă solicităm un mesaj pentru comunităţile care nu au primit niciun ban. Aşa cum anunţaţi măsurile drastice de la microfon şi cum vă lăudaţi că economia duduie, aşa să le spuneţi şi milioanelor de români care au neşansa de a trăi în comunităţi conduse de alţi primari decât PNL de ce merită o astfel de pedeapsă. Doar pentru că nu v-au votat?

Ruşine!

Sergiu TABAN

 

 

 

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Da, a venit momentul ca muftiu Gâfu să fie tras la răspundere. Prea arată că e foarte sigur pe el.Mie nu mi-a plăcut niciodată fața lui, nu prezintă încredere.

  2. „De când opţiunea electorală a oamenilor a devenit motiv de discriminare la alocarea fondurilor publice?”

    Eee … când membrii PNL aveau izolare la domiciliu în Periprava, altfel se gestionau „tăiţeii” …

  3. mada, dar, de ce nu intrebati de ce toti acesti primarii, protesteaza fac scandal, pun pe aia nevoiasi in fata ca vai uite ce au facut astia care nu sunt cu noi, de ce ??? de ce la bani necontrolabili se intampla asata ???? DE CE NU ACCESEAZA BANI DIN FONDURII EUROPENE ….. . OARE DE CE ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei