fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Recunoști liceul? Bastilia și-a recăpătat strălucirea cu ajutorul fondurilor europene!

Una dintre cele mai frumoase construcții din Reșița și-a recăpătat strălucirea cu ajutorul fondurilor europene. Peste 5 milioane de lei au fost investiți în modernizarea Colegiului Național Diaconovici-Tietz sau Bastilia cum este cunoscut de reșițeni. Proiectul al cărui beneficiar a fost Primăria Reșița, a fost readus în centrul atenției de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și dat ca exemplu al unei unități de învățământ modernizate cu bani europeni.

Cu sprijinul prietenilor de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, clădirea Colegiului Național Diaconovici-Tietz a fost reabilitată integral.

5,6 milioane de lei au fost investiți în acest proiect pentru schimbarea integrală a instalațiilor termice, sanitare și de alimentare cu apă; au fost montate panouri solare și fotovoltaice și s-a refăcut integral fațada.

spot_img

Foto: ADR Vest

Astfel, una dintre cele mai frumoase construcții din Reșița și-a recăpătat strălucirea, iar elevii au condiții de studiu la standarde europene. Totodată cheltuielile cu întreținerea clădirii vor fi mai mici”, precizează primarul Ioan Popa.

Foto: ADR Vest

5,6 milioane de lei au fost investiți în proiect, dintre care 4,7 milioane sunt fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost implementat prin Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

 

 

Proiectul a cuprins reabilitarea integrală a cădirii, modernizarea instalațiilor sanitare, montarea de panouri fotovoltaice pentru producția de apă caldă și curent electric, precum și instalarea unui sistem de management integrat a consumului de energie, ce va ajuta la scăderea semnificativă a costurilor, montarea tâmplăriei din PVC cu geam termopan, izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a podului, a planșeului peste subsol și a soclului, înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri economice tip LED, montarea unui lift.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. „… iar elevii au condiții de studiu la standarde europene …”, precizează primarul Ioan Popa.

  Așa cum au avut condiții de studiu pe durata șantierului, a ”plandemiei”, etc.
  Mai funcționează clase în colegiul ăsta? Mai servește școala la ceva?
  Dar popa?

  • @zero: Acest colegiu, impreuna cu alte institutii scolare, educa copilul ca sa faca diferenta dintre manipularile tale si adevar. Asta e una din chestii ce te invata scoala in general. Te educa.
   Lasa manipularea cu plandemia si ca scoala nu e buna.
   Mergeti la scoala, copii!
   Iesiti la vot in 2024, ca astfel de oameni precum acest zero barat sa nu va mai decida viitorul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei