fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Remus Rof: „Vorbim de digitalizarea României, dar noi nu avem apă și canalizare“

Dacă primarii liberali doar mustăcesc (unii dintre ei) pe la colțuri, cei ai opoziției, PSD în special, spun lucrurilor pe nume: Programul Național de Redresare și Reziliență e făcut pe genunchi și cu dedicație pentru grupurile de interese, nu pentru populație. Între aceștia, și edilul comunei Dognecea, Remus Rof,  care a dorit să tragă un semnal de alarmă în privința acestui PNRR, menit să ne aducă cu un pas mai în față, dar în realitate nu e făcut pentru cetățeni, sau nu în totalitate.

Vorbim de digitalizarea României și a UAT-urilor, dar nu avem ceea ce e foarte important pentru comunitățile noastre: apă, canal, drumuri. Se duc foarte mulți bani pe simpozioane, consultanță, reconversia forței de muncă. Eu sunt pentru digitalizare, sunt pro-tehnică, dar să vă dau un exemplu: vorbim de PC-uri, table inteligente și laptopuri în școli, dar tu ai WC-ul în curte, nu ai apă curentă. Trebuia ca guvernanții noștri să atragă bani pentru necesitățile curente ale locuitorilor din mediul rural, pentru remedierea calamităților care sunt acum. Același lucru se întâmplă și în spitale dacă vreți: poți achiziționa aparatură de milioane de euro, dar ție îți cade faianța și ți se scorojesc pereții de la ploile care se infiltrează prin acoperișul spart.

Trebuia discutat mult și negociat bine la Bruxelles dorințele și nevoile punctuale ale României. Spitale, școli, apă, canalizare, drumuri, asta-i modernizarea României. Noi nu facem altceva decât să punem căruța în fața boilor, cum se spune pe la noi. PNRR-ul e un program făcut pe genunchi, cu dedicație pentru apropiații de partid. Și poate nu era asta o problemă, pentru că nu contează cine face, ci mai important e că nu se face ceea ce românul are nevoie stringentă. Nu mă deranjează că e PNL-ul la guvernare; mă deranjează că nu face drumuri, rețele de apă și canalizare și mai nou gaz, așa cum au promis“, este de părere primarul comunei Dognecea.

„Ori ni s-a impus pe ce teme să scriem acest proiect, deși nu cred că Uniunea Europeană poate să impună astfel de lucruri, ori suntem incapabili să ne susținem punctul de vedere, să mergem cu o documentație bazată pe nevoile reale ale populației din România. Cred că actualii guvernanți au dat de dovadă de incompetență și superficialitate. S-au dus cu o documentație care era foarte subțire și neconvingătoare. Sunt foarte dezamăgit că ni s-a tot spus că nu sunt bani pentru alocări de la ministerele din România și că vor veni banii europeni ce trebuie cheltuiți. Dar pe ce, pentru că sunt pași mari ce trebuie parcurși. E ca și cum te-ai îmbrăca frumos, în costum, dar lași cizmele pline de noroi în picioare“, a mai declarat edilul comunei Dognecea, Remus Rof.

Sursă foto: recorder.ro

 

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei