fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

„Reorganizarea administrativ teritorială a României trebuie înfăptuită cu înțelepciune“

Președintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că reorganizarea administrativ teritorială a României trebuie înfăptuită cu înțelepciune, el precizând că sunt foarte mulți care vorbesc despre comasarea comunelor, înființare de regiuni, desființare de județe fără să cunoască în mod real istoria și evoluția societății românești.

„Avem nevoie de un cadru legal care să permită pentru viitor integrarea unitară a tuturor informațiilor privind teritoriul administrativ și structura populației în baze de date spațiale. Avem recensământul agricol finalizat și avem finalizat și recensământul populației. Rămân de construit instrumentele legislative care să ne permită cunoașterea actualizată și în detaliu a teritoriului administrativ al României. Iar aici intervine digitalizarea reală a României, care este și unul din marile obiective PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a precizat că, din acest motiv, o prioritate legislativă și administrativă este ca în următorii ani să se finalizeze și să se integreze în baze de date geospațiale toate planurile urbanistice generale pentru comune, orașe și municipii și toate planurile de amenajare a teritoriului pentru județe.

„Dacă vom realiza acest lucru, vom putea extrage aproape 90% din datele necesare elaborării studiilor suport, care sunt necesare la depunerea de proiecte spre finanțare. De asemenea, vom putea extrage și datele necesare pentru viitoarea reorganizare administrativ teritorială a României. (..) Această reorganizare administrativ teritorială trebuie înfăptuită cu înțelepciune. Sunt foarte mulți care vorbesc despre comasarea comunelor, înființare de regiuni, desființare de județe fără să cunoască în mod real istoria și evoluția societății românești sau marile trenduri de dezvoltare urbană agregată”, a mai spus Ciucă.

Reorganizarea teritorială a României a devenit o necesitate, cu atât mai mult cu cât există comune și chiar orașe mici care nu se pot întreține singure din cauza lipsei activităților economice de pe raza localităților respective.

Atâta doar că o astfel de hotărâre, care trebuie luată politic, ar aduce deservicii partidului de guvernământ care ar propune dezbaterii și votului parlamentarilor o astfel de decizie.

 

Dan AGACHE

2 COMENTARII

 1. ”… iar aici intervine digitalizarea reală a României, care este și unul din marile obiective PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă.

  Corect aici.
  Digitalizarea în ”bezne” de date nu este una reală și nici nu corespunde realității. Poate pe alocuri.
  Unii ”milițieni” exploatează din plin asta pentru abuzuri, în perfectă cunoștință de cauză, adică (se prefac că) mai ”greșesc” (intenționat) câte o literă sau cifră la ”interogarea” beznei de date, mai accesează o altă ”beznă” de date (tot din ”greșeală”), etc., cu feed-back-ul ”digital” cum că dreptul, persoana sau bunul ”verificat” … nu există și nu a existat niciodată.
  Apropo, actul de independență al țării (10 Mai 1877) se regăsește în arhiva digitalizată sau a fost (și el) radiat din o(ri)ficiu? 🙂

 2. P.S.
  La aplicația de la Capul Midia a noii achiziții de sistem defensiv ”Patriot” (secretă suma) s-a pierdut și legătura radio … cu rachetele.
  Treabă autentic (de operare) românească, demonstrată și lui Ciucă, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei