fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Reșița, în pole position! Popa se pregătește să scoată la licitație un proiect de 27 de milioane de euro!

Aproximativ 27 de milioane de euro va costa realizarea centurii de ocolire a municipiului Reșița. Este vorba de fapt de două secțiuni: DN 58 (km 7) – DN 58B (Moniom) și DN 58B (Calea Timișoarei) – DJ 581 (km 3, Reșița – Grădinari), pentru care administrația locală a semnat un protocol de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform protocolului, elaborarea documentațiilor revine în sarcina autorității locale, iar finanțarea este asigurată de la Ministerul Transporturilor.

Primarul Ioan Popa a anunțat că Primăria Reșița a finalizat studiile de fezabilitate pentru cele două secțiuni, iar după ce acestea vor fi validate de Ministerul Transporturilor, se va scoate la licitație realizarea proiectelor tehnice și executarea lucrărilor.

Studiile de fezabilitate sunt gata. Ele trebuie duse acum la Comisia de Circulație a Ministerului Transporturilor pentru a fi validate în Minister și de îndată ce vom avea validarea acelei comisii vom scoate la licitație PT și execuție, la pachet. Asta înseamnă că într-un orizont de timp rezonabil însemnând nu mai mult de 3-4 luni, vom putea scoate la licitație lucrările de execuție la aceste două centuri.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Transporturilor prin acel protocol. Suma alocată este de 27 de milioane de euro. Ea a fost calculată luând în calcul numărul de kilometri, cu viaducte, cu poduri, cu absolut tot ce înseamnă, decopertări, bani de exproprieri, pentru că acolo trecem și prin niște terenuri private. Dar avem suma asigurată”, a explicat primarul reșițean.

Citește si:  Ioan Popa, cu ochii pe Stavila! Ce planuri are edilul pentru zonă?

Karina TINCUL

21 COMENTARII

 1. ”… într-un orizont de timp rezonabil însemnând nu mai mult de 3-4 luni, vom putea scoate la licitație lucrările de execuție la aceste două centuri.”

  Așa se (re)strânge cureaua? Pe cine?
  (…reper24.ro/primarul-popa-strange-cureaua-facem-ceea-ce-trebuie/

  • Este bun pentru traficul greu preponderent dinspre autostrada și european (zona Caransebeș) înspre Bocșa – Calea Timisorii este binevenită această ocolire.

   Monumentul … este însă centura Calea Timisorii spre Grădinari.!!!
   Adică traficul greu ce vine dinspre Timișoara și Caransebeș cu ocolire Moniom v-a aglomera cu trafic greu Câlnicul, adică ieșirea/intrarea Bocșa – Timișoara!
   Cum de n-au găsit o soluție Moniom – Grădinari???!
   Câlnicul poate fi considerat ca un cartier al Reșiței! Locuitorii acestuia reprezintă o clasă socială care merită să fie defavorizată și supusă terorii traficului greu?

 2. Cea mai nefastă perioada din istoria acestui oraș. Bani cheltuiți de pomană pe lucrări inutile și PROST EXECUTATE. In timp ce noi înghițim praful generat de megalomaniile acestui bișnițar, el se plimbă prin Austria să vadă plante.

  • 100% adevărat! Tot mai mulți reșițeni realizează acest lucru și nu mai cred prostiile ăstora de conduc acum orașul!

 3. Cum nu ai înțeles domle? De la 27 de milioane știi cât e comisionul? Ce mai contează că e absolut inutila investiția .. contează comisionul. Vorba aia: Ioane Ioane, comisioane din milioane.

 4. Sunt atât de multe lucruri mult mai importante de făcut cu acele fonduri dar bine înțeles ca incompetenții și inconștienți acestei țări se găsesc la străzi în loc să facă un spital, un azil de bătrâni modern cu personal competent sau sa facă un spațiu mare pentru animalute abandonate ,în loc să le țină în lagărele care le oferă acum primăria, vai și amar că numai idioți unu mai mare ca altul avem la conducere.

 5. Așa zisa „centură Calea Timișorii – Grădinari nu este decât o nouă poartă de acces (intrare/ieșire) din Reșița ceea ce nu este rău pentru că reduce traficul și presiunea pe dealul Moroasei care este un teren mai instabil. Astfel și zgomotosul trafic de tranzit, prin Moroasa, mai mare de 3,5 to (dube, camionete, microbusuri, autocare, …), poate fi exclus de pe acest traseu. Impovărat cu trafic va fi Câlnicul!
  Când însă există suficiente resurse de a primi bani gratis pentru a face ceva bun din start (o nouă poartă de acces, care era necesară, și o centură prin afara municipiului cu conexiunea la Moniom) dar se prezintă proiecte cu kitschuri ieftine denumite șmecherit centură (Calea Timișorii) înseamnă că ceva e putred, un heirupism, e o propagandă proletar-electorală de 2 bani, gen „uite ce centura v-am făcut, pe marginile căreia să stați”
  – Noi „muncim”, noi nu gândim –
  Trăiască PCR, Uraaa, Uraaa

 6. As avea o sugestie: zugrăviți într-o culoare diferita grinzile pasajului centru-valea Domanului care au fost schimbate, deoarece deocamdată nu pare vreuna înlocuită. Grinzile „secționate” au fost de fapt spoite puțin. As mai vrea sa vad și părțile vopsite ” electrostatic” de la podul de langa palatul cultural, deoarece panourile dedesubt și scările laterale deja ruginesc. Primare vezi că lui Pinocchio îi creștea nasul când mințea. Dunga se lauda cu un drum executat ca in vest. Dar a uitat că pe marginea drumului in vest se pun bornele de semnalizare reflectorizante și se mărginește asfaltul cu bordura îngropată. V-ați plimbat prin vest degeaba că nu ați înțeles nimic.

 7. Intrebati-l pe tăițel care e lucrarea lui de referință din astea doua mandate pe care le-a cheltuit deja. Ați văzut locurile de trecere a carosabilului in govandari, amenajate pe șest cu pietriș (de ex zona moto-velo) dar fara trecere de pietoni? Practic s-a amenajat un pericol public fiindcă nefiind trecere suntem pe voia lu Zamolxe. Ați văzut balustrada de la podul IGOR? Ați văzut în general toată batjocura ? In hol la facultatea din Reșița e explicat termenul ” fușărai”. In tot orașul e și exemplificat. Cum se zice mizerie in zanzibareza?

  • Cătun Râșnița, oraș e jinire. Cariciu Popa asta a vrut să facă doar lucru de 💩,el e de tot shitul, staful adică cârnații, lingăii și alți limbrici sunt slugile de partid care îl asigură că ceea ce face șeful este bine făcut…..🤞🤞🤞🤞🤞👎👎👎👎👎👎

 8. Atâta prostie, ticăloșie și răutate in postările voastre eu nu am mai văzut. Toți v-ați găsit să comentați fără să aveți vreun argument sau să aveți vreo idee coerentă și logică. Unii dintre voi nici nu ați citit articolul, alții l-ați citit și nu prea ați înțeles nimic din el.
  Orice lucrare de infrastructură se face în urma unui studiu de fezabilitate, adică niste baieți merg pe teren, să facă studii geotechnice ca să vadă care este structura solului, să aleagă unul sau mai multe trasee optime, să stabileasca cam ce lucrări de artă sunt necesare și cam ce terenuri trebuie expropiate pentru a se putea face o estimare a costurilor. Totul se trimite la Ministerul Transporturilor pentru avizare. Daca nu găsiți proiectul de centură potrivit pentru Reșița atunci criticați-l si omul vostru de la PSD, pe Grindeanu pentru că a avizat favorabil proiectul.
  Bocșa, Huedinul, Sebeșul, orașe mai mici ca Reșița, își fac centură dar nouă evident nu ne trebuie. Ce să facem noi cu centura? Fetele au cam plecat toate prin străinătate așa că nu prea avem cu ce să o populăm, altfel ați fi fost foarte fericiți.
  Dacă e de la Moniom nu e bine că e de la Moniom, dacă centura începe pe Calea Timișorii nu e bine că de ce începe pe Calea Timișorii. Eu zic să o facă de la Gătaia unde sunt internați mulți din cei ce postează pe aici și atunci ar fi toata lumea mulțumită și se va scoate traficul greu din mințile intunecate ale unora.
  Evident bugetul Ministerului Trasporturilor destinat infrastructurii se poate folosi și pentru azile de batrani, spitale sau mai știu eu ce alte pasărele și avioane din capul unora iar infrastructura o facem din donații.
  Cum iși permite „nenorocitul” ăsta de primar să și facă treabă in Reșița? Eu visez la vremurile de glorie ale administrației reșițene cand intra DNA-ul în primărie, vremuri pe care văd ca le-ați uitat din cauza amneziei. Eu zic să îl dăm pe actualul primar jos și să punem iarăși hoții la putere să facă ei treabă.

  • Problema e că centura se gată in Moniom. Cealalta, care intra și iasă din Reșița, Timișorii-Gradinari ce este?!!! Ce ocolește?!!! Care trafic de tranzit preia, ăla care intra in oras de pe pe Calea Caransebesului și/sau cel care intră în oraș dinspre Timisoara?!!!
   Ne puteți defini rolul unei centuri ocolitoare?!!!

  • Centura are rolul de a ocoli un oraș sau o mare parte a acestuia și de a oferi o alternativă la traficul din oraș. Dinspre Caransebeș se poate veni până la Moniom și de acolo până pe centura spre Grădinari. Nu știu dacă se justifică un drum de centură paralel cu drumul
   național spre Reșița care probabil va costa milioane de euro fiind numai zonă de deal care implică probabil tuneluri, viaducte si poduri.
   Ăsta e rolul studiului de fezabilitate sa facă un raport cost-beneficii. Bănuiesc și sper că sunt doar primele două bucați pentru că dacă se vine dinspre Anina iar nu avem centură. Ca oraș industrial trebuia să avem de 30 de ani un proiect sau măcar un traseu de centură dar e bine și acum.

 9. Ciocu mic și rămâi rătăcit. Ia-ți mizeria de premar și Go to Asyllum recte Secta Balamucilor care au distrus Rășița. Și lasă sfaturile și vorbele alese pentru ciumafaiele matale rătăcite. Oștenii mei, dați cu bota în stânga și în dreapta, nu ține-ți seamă de vorbele rătăcitului 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Aoleo, s-a trezit Gătaia iar!

   Să încerc să iau legătura cu ei.
   PSD-ul către stația interstelară Gătaia, mă auzi? Aici PSD-ul. Stația interstelară Gătaia, mă auzi? Oștenii mei intergalactici, mă auziți? Dați și voi cu „bota“ aia în stânga și în dreapta să se auda până aici. Când primiți mesajul întoarceți-vă de urgență la sediu.
   Doamne, ce facem acum? Trebuie să facem urgent un curs de gramatică cu ăștia că ne fac de râs cu postările lor.

   Socares vino înapoi si treci în bancă! Ai nota 2 la gramatică.

   Clasa a cincea, Semestru întâi
   Conjugarea verbului a ține
   Imperativ, persoana a doua
   Singular: ține
   Plural: țineți

   P.S. Am crezut că doar am să postez si eu aici, nu să țin cursuri gratuite de gramatică pentru postacii PSD

  • Mare păcălici și lingău pupincurist ești băi Bănățeanul Agramat profesor, ciocu mic și dă lecții l-a proștii tăi larga larga, d’asta moia larga. Nu da sfaturi că ești JALNIC, incult și trombonist recte trotineta lui Tăițelu akka PNL!!Rozz ma pélè 500🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Profesor de doi bani, ești o rușine a gramatici, incultule, aoleu cu cine mă pun, ai nota 1 la gramatică, limba și literatura română așa că SOCARES REPETENTULE!!!!!🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  • Înțeleg că ești supărat si frustrat că ai aflat și tu că ești un analfabet funcțional și absolut.
   Dar nu dispera, la înjurat pe internet ești foarte bun, o să mai lipești niște afișe pentru PSD și atunci ți se vor deschide toate porțile să faci o cariera politică strălucită.
   La început te văd Director la Direcția de Cultură sau consilier pe probleme de cultură al primarului. Cu siguranță, ai toate argumentele pentru funcția asta.
   Și acolo dacă dai din coate și din limbă calea spre guvern e deschisă. Uită-te la Ciolacu si Ciucă și prinzi curaj. Nu trebuie să știi să vorbești, să scrii nici atât. Nu ești cu mult în urma lor.

   Nu vreau să îți dau sfaturi dar de dragul limbii române nu te mai pune să scrii că te umpli de ridicol și îi chinui pe cei ce încearca să îți citeasca postările.
   Înainte să postezi încearcă și tu să te uiți într-un dicționar să vezi cum se scriu anumite cuvinte(știu că e greu dar totuși fă efortul ăsta), de exemplu când se scrie „la” împreună și cand despărțit sau când se scrie „gramatică” și când „gramaticii” cu doi de „i”.
   Din felul cum scrii înțeleg că ai citit maxim 20 de cărți la viața ta incluzând aici și abecedarul. Poți să te rezumi la emoticoane de alea zâmbitoare, plângătoare sau urlătoare. Acolo chiar ești bun, nu ai ce să greșești, dai numai copy-paste.

   Îți mulțumesc că ți-ai dat singur nota și m-ai scutit pe mine de un nou chin de a-ți citi integral textele intr-o limbă română catastrofală.
   Nu știu de ce ai făcut două postări, crezi că ștergi impresia de prostie crasă si bădăranie pe care o lași? Îți recunosc stilul de la o poștă. Ai două idei în cap și un vocabular de maxim 20 de cuvinte pe care le repeți în fiecare postare ca un papagal.
   În imaginația ta bolnavă crezi că sunt profesor dar te înșeli; sunt doar un simplu cetățean care a învățat la școala ce trebuie și când trebuie. Ceea ce ar trebui să știi și faci dovada în postările tale că nu știi(nu mă mai obosesc să îți arăt) se face în clasa a cincea și a șasea.
   Cam acolo e nivelul tău; îți lipsesc vreo șase, șapte ani de școală elementară serioasă pe care nu cred că îi vei mai recupera vreodată.

   Trist e că nici nu știi ce te așteaptă. Cu ChatGPT-ul poți genera niște texte coerente, corecte și de înaltă ținută. Când politicienii vor realiza asta, voi postacii veți fi primii aruncați la gunoi ca niște gândaci.

   Hai pa că îți acord prea multa atenție!

   P.S Mă înconjur de oameni la fel de deștepți sau mai deștepți decât mine de la care am ce învăța și nu de proști cum vă înconjurati voi.

 10. Cu siguranța traficului rutier prin oraș grav afectată de bizarele proiecte (din 2 benzi rămași cu una sau cu 2 benzi înguste cu mare pericol de acroșării laterale) cu noi proiecte de frânturi de trafic care prin aglomerare fac sa omoare cu zile o parte din locuitori, viitorul verde amestecat cu roz bombon amestecat cu praf alb și cu smoala neagră a drumurilor este cam kkniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei