fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Reșița, premiată de Comisia Europeană pentru proiectul Hala Minda!

Municipiul Reșița este unul din câștigătorii inițiativei European Bauhaus a Comisiei Europene fiind premiat pentru proiectul Hala Minda, apreciat pentru cerințele Bauhaus, de a combina aspecte de mediu, cultură, sustenabilitate și incluziune. Proiectul ce presupune reconversia unui spațiu industrial într-unul al comunității și al industriilor creative va transforma hala Minda într-un centru de competențe de prelucrare a metalului, cu spații destinate antreprenorilor, zone de socializare și de rezidențiat artistic.

Titlul câștigat este o importantă recunoaștere a experienței locale de a dezvolta capacitatea de realizare de sculpturi monumentale din metal, materializat prin expoziția ReMetal Sculptura 2021, în parteneriat cu Fundatia Triade, susțin cei de la ADR Vest.

În urma câștigării premiului, Fondul European de Dezvoltare Regională va asigura finanțarea expertizei de tip metodologic, tehnic și financiar de care va beneficia Primaria Resița pentru reconversia halei.

Proiectul „Minda – reconversia unui fost sit industrial într-un loc pentru comunitate și pentru industriile creative” este unul din cele două proiecte din România desemnate câștigătoare ale apelului Noului Bauhaus European (NEB), un proiect economic, cultural și de mediu al Comisiei Europene, dedicat inițiativelor locale. Concret, în urma acestei reușite, un grup de experți va oferi asistența tehnică necesară pentru proiectul de reconversie a Halei Minda.

În cadrul acestui apel, Comisia Europeană a primit 87 de propuneri de proiecte din 18 state membre, din care au fost selectați 20 de câștigători din Bulgaria, Danemarca, Croația, Cipru, Grecia, Finlanda, Franța, Ungaria, Italia, Letonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia”, susțin reprezentanții administrației publice locale.

Potrivit edilului Reșiței, Ioan Popa, proiectul prin care se dorește punerea în valoare a obiectivului de patrimoniu local ”Hala Minda” este o inițiativă care se înscrie în strategia Primăriei Reșița de regenerare urbană a zonelor cu istoric industrial.

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

  1. Pana la urma … ce reprezinta magaoaia ai din fata halei ???
    Presupun ca este ceva … arta subtila, arta pe care o simt doar cunoscatorii.
    De aceea intreb si eu ca prostul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei