fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Romeo Dunca a rupt în sfârșit pisica în două; Alina Stancovici a fost demisă

După 2 ani și jumătate de acuze, certuri și reproșuri, după 2 ani și jumătate de stare conflictuală și nenumărate amenințări cu demiterea, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin s-a hotărât: a semnat actele de demitere a managerului Spitalului Județean Reșița Alina Stancovici.

Pare sfârșitul unui război dus pe toate fronturile între SJUR și CJ, dar nu e chiar așa. Cel puțin asta se înțelege din cele afirmate de Alina Stancovici la aflarea acestei vești așteptate:

„Cel nelegiuit capătă un câștig înșelător, temporar, iar cel ce seamănă dreptatea, o răsplată adevărată” ( „Pildele lui Solomon”, Folosul și piedicile în calea dreptății, 11:18)

spot_img

După aproape doi ani de zbucium, Romeo Dunca a semnat actul de revocare al contractului meu de management la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, o victorie dorită, fie și încălcând legea, dar o victorie de moment, care îl va obosi și mai mult! Nu e simplu să porți o luptă, însă cum e greu să dovedești că ai meritat să fii întâiul bărbat al județului, bătălia cu o femeie e ceea ce-i va defini mandatul la sfârșitul căruia, prietenii și mentorii vor putea exclama precum Churchill despre anii de război ai Londrei: „acela a fost cel mai bun moment al tău!”

Dar, cine câștiga ultima bătălie a vieții, indiferent dacă le-a pierdut pe celelalte, rămâne victorios pentru totdeauna! Un lucru însă e cert: victoria în demnitate din acest meci, nu s-a punctat în tabela de scor pentru Dunca, iar turneul continuă mai aspru, mai dur, acum, intr-o nouă etapă!

Adevărat, se spune că e o mare cruzime să strici prostului mândria și bucuria prostiei sale. Poți înțelege munca unui om care vrea să nu mai fie dobitoc, dar nu poți înțelege munca și efortul care au devenit un veritabil țel, al celui care vrea cu orice preț să arate cât mai mult gradul de prostie și fărădelege!
Nimic nu e mai greu decât să ai de-a face cu proștii pentru că ei mereu au o împotrivire organică.

Decizia finală a semnării revocării a venit în zi de praznic al Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cunoscut în popor ca aducător de tunete și fulgere, de grindină și potop, iar vestea, previzibilă dealtfel, dar întârziată zile, săptămâni, luni, mi-a ajuns în timp ce mă aflam alături de Înalte Fețe Bisericești, în avlia unui așezământ monahal, semn de la Dumnezeu și scut împotriva ocarei, prigonirii, hărțuirii și urgiei lumești! Astfel, săvârșitu-sa cel mai mare…act politic! Prietenii știu de ce și mai știu că oamenii cu adevărat puternici ridică, înalță, nu doboară!

Indiferent de cât va fi pauza, pentru că e doar o pauză, nu îmi va fi niciodată rușine să trec in acest interval pe lângă poarta spitalului pentru că în urma mea, evident cu efortul comunității și al colegilor, am realizat împreună lucruri bune, vizibile, de care într-o zi vom avea nevoie cu toții. Prețuirea mea celor ce au făcut echipă cu mine și m-au ajutat! Merită însă un gând bun și iertare și cei care, cu obstinație s-au opus, m-au vândut și nu au crezut în mine pentru că de fapt, îndoielile acestora sunt limitele lor, nu ale mele și în tot efortul lor de a se opune, au săpat adânc pentru a scoate tot ceea ce e mai bun din mine, m-au șlefuit și m-au călit, în egală măsură, pentru că, nu-i așa, o femeie, trebuie ca în fiecare zi, prin natura și puterea ei, sa faca mereu un lucru de care se tem bărbații.
Cred cu tărie, așa cum am fost educată, în respectul și mila față de semeni, în demnitatea față de tine însuți, în sinceritatea față de Dumnezeu și mai cred, cum spun mereu că, lângă fiecare CRUCE e o veșnică ÎNVIERE!

Dar, până la întoarcerea mea, să luăm aminte la vorba lui Camil Petrescu:
„O să regreți și o să pierzi, o să plătești și-o să te doară, dar, trebuie să înveți, biet muritor, că orice e permis în rânduiala lumească până la a călca sufletul și demnitatea cuiva!
Și-apoi, câți câini au lătrat în urma pașilor mei, toți au turbat…”

Romeo Dunca, așteaptă-mă! Cenușa nu își va uita niciodată focul!

Živeli!
Bog je veliki za uvek!“

Următorul pas ar fi numirea unui interimar la conducerea SJUR și organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post. Atâta doar că în cazul în care Alina Stancovici va ataca în instanță această decizie a președintelui Romeo Dunca, organizarea acestui consurs ar fi amânată până la soluționarea cauzei, iar procesul ar putea dura ani.

Următorul director (interimar) va reuși să stingă datoriile spitalului într-un termen scurt așa cum i sa cerut Alinei Stancovici? Va monta cartele de pontaj la poarta spitalului? Va umple farmacia unității sanitare reprezentative pentru locuitorii județului Caraș-Severin? Va îmbunătăți condițiile de ședere în spital? Va reuși acea reformă pe care și-o dorește actualul președinte al instituției județene? Va aloca acum mai mulți bani pentru SJUR? Sunt întrebări la care doar timpul ne va putea răspunde.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

  1. Cu toții ,,se țin de scaun” precum ,, cocoşatul de gard ” ! Minunat articolul ( artistic scris ) , asezonat cu pasaje ( ,, mesaje” ) biblice de tip ( în stil ) sectar astfel inserate ( crucificata Joana dă’ Arc pare un fel de GURU managerial căzut din cer ) cu ,, olecuță di sârbă ” … ( i-or fi râgâit ,, pochii ” lui Sebi Ghiță Securiță textul religios în cască prin bleah !!! Tik Tok , pe ritmuri maneloide , aflați la un ,, UZO ” prin Grecia via cetatea Belgradului ? ).Mai era prezentată ,,deunăzi” ( inclusiv pe posturile RTVkaka & CO Varanus – Geoanianus Aspenterianus Austrianu’ ) o victimă închipuită şi plină de incantații , pe numele ei de scenă preacurvioasa Helena Lewinsky din Troya / Târgşorul Nou del Costa Rica care , alături de neprihănita Bica Găurica nenoroceau viețile şi destinele oamenilor ! Tovarăşa manager nu a făcut încă parte dintr-o epopee ,,grandioasă” asemeni celor două specimene , însă promite mult astfel cum se poziționează cu dârzenie şi încrâncenare , putând deocamdată fi comoarate doar strict la capitolul ,, tânguieli ” în urma căderii de pe scaunului prevăzut cu joystik ( fixat pe centrul şezutului acestuia ) ; toți şi toate , atunci când se obişnuiesc cu joystik-ul…nu. l-ar mai lăsa şi altora ,, să se joace ” , atât de ,,tare” şi tensionat este jocul , deseori terminându-se brusc cu câte o pană de curent la Beciul Domnesc…

  2. ”Adevărat, se spune că e o mare cruzime să strici prostului mândria și bucuria prostiei sale.”

    Nu!
    ”Răspunde nebunului dupa nebunia lui, ca să nu se creadă înțelept in ochii lui.”
    Tot din Pildele lui Solomon (26:5).
    Dar să nu te asemeni și tu cu el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei