fbpx
-1.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Lucrări în derulare în comuna Gârnic

Două proiecte finanțate prin PNDL, respectiv pe AFIR sunt în derulare la Gârnic și Padina Matei, proiecte ce finanțează execuția unor străzi interioare. Se lucrează intens, profitând de vremea prielnică.

„Dacă în Padina Matei stadiul de execuție a lucrărilor abia a trecut de jumătate, la Gârnic procentul este undeva la 65%“ a precizat pentru Reper24 primarul comunei Gârnic Nicolae Tismănaru. „Ceva mai bine stăm la alimentarea cu apă a Gârnicului, unde stadiul de execuție e de păeste 80%“ a mai precizat edilul.

Primele probleme în alimentarea populației cu apă, cauzate de seceta prelungită au apărut la Padina Matei: „A secat sursa de apă. Deocamdată nu putem decât să sperăm că va ploua și se va reface pânza freatică. Lucrăm la un proiect prin care să putem aduce apă de la Gârnic, dar pentru aceasta trebuie finalizată prima dată alimentarea cu apă a localității Gârnic“ a mai declarat primarul Nicolae Tismănaru.

spot_img

„Avem achiziționat deja bazinul de captare, 3,5 Km de conducte și pentru că e vorba de fonduri proprii sperăm să putem cumpăra anul acesta și pompele și să încercăm să introducem conductele. Apa va fi condusă spre Padina Matei direct de la bazinele din Gârnic, așa că suntem legați de finalizarea proiectului din Gârnic“ a mai spus primarul comunei Nicolae Tismănaru.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei