fbpx
31.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Reșițenii, invitați la mișcare în Parcul Tricolorului

Reșițenii de toate vârstele sunt invitați mâine la sport și mișcare în aer liber în Parcul Tricolorului, unde se va desfășura crosul „Inimă de leu”. Acțiunea, care are ca scop conștientizarea populației că un mod de viață sănătos reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, este organizat de Cluburile Lions Kindness Reşiţa, Lions Onix Reșița și Lions Reșița Montană, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Primăria Municipiului Reşiţa, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

La inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO, data de 29 septembrie a fost desemnată Ziua Mondială a Inimii, motiv pentru care, în luna septembrie, cluburile Lions din întreaga țară promovează mișcarea, sub îndrumarea Lions Club District 124 România.

Acțiunea se adresează persoanelor de toate vârstele, deoarece dorește să tragă un semnal de alarmă împotriva multitudinilor de boli care afectează inima și vasele de sânge. Scopul acestei acțiuni este de a promova activitatea fizică la elevii de toate vârstele, urmărindu-se angrenarea unui număr cât mai mare de elevi într-o acțiune sportivă organizată, într-un cadru sigur, cu implicarea comunității locale”, precizează Adelina Rus, vicepreședinte al Clubului Lions Kindness Reşiţa.

Crosul se va desfășura în Parcul Tricolorului și se adresează tuturor iubitorilor de mișcare din școli. Startul se va da la ora 13.30 (înscrierile încep cu ora 13.00).

foto: arhivă

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei