5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Reșițenii Marius Pădurean și Adelina Stanciu, pentru a treia oară campioni ai României în același an!

Sportivii reșițeni Marius Pădurean și Adelina Stanciu s-au întors cu medalie de aur de la Campionatul național de 10 dansuri 2021 desfășurat în acest sfârșit de săptămână la Piatra Neamț, devenind astfel tripli campioni naționali ai României!

Marius Pădurean și Adelina Stanciu, deja campioni atât la Standard, cât și la secțiunea Latino au reușit performanța să tripleze rezultatul lor deja bun din acest an și au luat medalia de aur.

E o bucurie pentru noi, pentru că, cel puțin în palmaresul clubului (n.r. Clubul Mystic Reșița) și cred că nici în țară nu s-a mai întâmplat de mult timp ca o pereche, în același an să fie triplă campioană națională”, a declarat pentru Reper24 antrenorul celor doi tineri, Alex Holecz.

spot_img

Dar rezultatele sportivilor antrenați la Clubul Mystic nu se opresc aici, alte două perechi de dansatori reușind să aducă în palmaresul clubului calificări în cadrul competițiilor naționale.

Pe lângă acest rezultat, am mai avut o pereche în cadrul Campionatului național Under 21 unde performează sportivi cu vârste între 16 și 21 de ani. O pereche care s-a aflat la al doilea concurs împreună a reușit calificarea în finala competiției, clasându-se pe locul IV, la doar un punct de locul III, perechea fiind formată din Darius Gruiță și Gabriela Tuță.

De asemenea, am mai avut o pereche în cadrul Concursului național Romanian Dans Festival care la categoria Basic Standard 16-18 ani a obținut locul I, perechea formată din Vlad Borches și Iulia Borozan”, a declarat antrenorul Alex Holecz.

Deplasarea la ultima competiție, Campionatul național de 10 dansuri de la Piatra Neamț a fost susținută de către Consiliul Județean Caraș-Severin.

La această competiție au participat în jur de 150 de perechi, deși numărul trebuia să fie mai mare. Datorită măsurilor impuse de pandemie, autoritățile le-au interzis organizatorilor să primească spectatori, fiind acceptat în sală doar câte un reprezentant al fiecărei perechi participante.

Pentru noi este important că totuși campionatul s-a ținut deoarece a fost la limită această organizare și am reușit performanța să triplăm rezultatul deja bun din acest an. Mai mult de atât, mă bucură faptul că perechile noastre au avut o evoluție bună. Rezultatul a fost bun, dar important este și modul cum au evoluat, pentru că până la urmă asta și înseamnă progresul în sport”, a mai declarat antrenorul Alex Holecz.

În dansul sportiv la nivel național există trei campionate mari: campionatul pe secțiuni, Latino și Standard în urma căruia se decid campionii României pe secțiunile respective și Campiontul Național de 10 dansuri, adică  Standard și Latino cumulat.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări, rezultatele sunt pe măsura efortului, perseverentei, dăruirii și ambitiei lui Alex de a scoate din voi campioni . Stimă și respect , Alex !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei