24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

(FOTO) „Investind în copii, investim în viitor“, afirmă primarul Dumitru Ursu

Școala Gimnazială ,,Romul Ladea”, unul dintre pilonii principali pe care se sprijină educația copiilor orăvițeni din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, este în plin proces de a deveni o instituție de învățământ la standarde europene.

Alături de conducerea școlii și de cadrele didactice, care au fost consultate în legătură cu nevoile reale ale elevilor în procesul instructiv-educativ, Primăria orașului Oravița a elaborat un proiect prin care și-a propus creșterea calitatății actului educațional pentru copiii acestei unități de învățământ.

Contractat în anul 2020, proiectul „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Oravița prin investiții în obiective educaționale și spații publice” prevede ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare, aflate în desfășurare.

spot_img

Mai exact, se intervine la corpurile de clădire ale şcolii (spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport), prin: refacerea/consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior/exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, laboratoarelor şi atelierelor. Tot în cadrul proiectului, vor fi achiziționate softuri educaționale și vor fi amenajate terenul și sala de sport.

Investiția se ridică la aproape 20.000.000 lei, finanțare asigurată prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Pentru că investind în copii, investim în viitor, facem în continuare pași importanți spre creșterea calității actului educațional și asigurarea de condiții moderne de învățare în orașul nostru. Lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale ,,Romul Ladea” sunt în plină desfășurare, ceea ce înseamnă că în curând elevii noștri vor avea școala pe care și-o doresc”, a declarat pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei