0.7 C
Reșița
marți, 30 noiembrie 21

(FOTO) Decada culturii germane, final elogios la Bocșa

Cea de-a șaptea zi a Decadei Culturii Germane în Banatul Montan, ediția XXXI, 2021, s-a desfășurat la sediul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” din Bocșa.

Bucuria evenimentului a continuat prin lansarea a două bijuterii editoriale semnate de Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla, cărți-album apărute la Editura „Banatul Montan” din Reșița, sub egida Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, în coordonarea scriitorilor Gheorghe Jurma și Erwin Josef Țigla:„Caransebeș: Viziuni/ Karansebesch: Visionen” și „Reșița: Viziuni 2/ Reschitza: Visionen:2”.

De asemenea, întâlnirea de la Bocșa s-a încheiat cu un moment aniversar dedicat scriitorului, bibliotecarului, omului de cultură Erwin Josef Țigla. Fiind bine-cunoscută relația veche de colaborare a Bibliotecii bocșene, dar și a administrației publice locale, cu președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, respectiv Erwin Josef Țigla, primarul orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu, a ținut ca, în acest an, când orașul Bocșa și-a sărbătorit cei 60 de ani de la înființare, personalitatea culturală Erwin Josef Țigla să fie aniversat și aici, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de viață. O coincidență pe care administrația publică locală a marcat-o oferind un trofeu și o Diplomă de Onoare Dlui. Erwin Josef Țigla, la ceas aniversar, în semn de aleasă recunoștință, alături de tradiționalul „La mulți ani!”

spot_img

Un eveniment de suflet, care a continuat tradiția alăturării Orașului Bocșa unor proiecte deosebit de importante desfășurate la nivel județean, așa cum este și Decada Culturii Germane în Banatul Montan, precum și tradiția unei instituții de cultură cum este Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, menită să promoveze și să cinstească oameni și fapte reprezentative pentru acest mirif colț de țară.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei