5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

UPDATE: Strigăt disperat din fața spitalului: „O să-l pierdem! Nimeni nu face nimic pentru cei infectați cu Covid!”

Update: Fiica bărbatului internat cu Covid la Staționarul III, Mihaela Drăgan a reușit să vorbească cu medicul pneumolog care a declarat că este sceptic vis-a-vis de starea pacientului.

Între timp am discutat și cu medicul de gardă care a declarat că nu a avut timp pentru că a stat azi noapte cu un decedat. Starea tatălui meu este critică în momentul de față pentru că toată noaptea nimeni nu l-a vizitat”, a declarat pentru Reper24, Mihaela Drăgan.

Femeia este extrem de nemulțumită de modul în care se ocupă cei de pe secție de pacienți și trage un semnal de alarmă față de lipsa de comunicare a personalului medical.

spot_img

Nu obiectez nimic, că acesta este sistemul sanitar din România, nu doar la Reșița! Trebuie să cumpărăm și medicamentația și am fost eu să cumpăr medicamentele!

Sunt dezgustată total! Nu vreau să-i bag pe toți în aceeași oală, dar astăzi am avut o experiență de coșmar!”, a mai declarat Mihaela Drăgan.

…………………..

Update: Conducerea Spitalului Județean a trimis redacției un comunicat de presă referitor la situația cazului semnalat.

După apariția în presă a articolului referitor la pacientul de la Staționarul 3, considerăm necesar să facem următoarele precizări: pacienții Covid 19 sunt pacienți care se pot decompensa rapid; supravegerea acestora este asigurată în permanență. Pacientul a fost internat în cursul serii de 18.10.2021 de către medicul de gardă care l-a examinat, a stabilit tratamentul și graficul de supraveghere al pacientului. În cursul dimineții, pacientul a fost preluat de către medicul curant de pe secția respectivă.

După vizită, acesta a discutat cu familia, a explicat starea pacientului, comorbidități, riscuri, etc.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a avut un dialog cu cei doi medici (medicul de gardă și medicul curant) pentru a stabilit exact ce s-a întâmplat și care sunt nemulțumirile familiei!

Pacienții Covid 19 internați sunt pacienți cu forme medii sau severe, de multe ori cu frecvente comorbidități, care așa cum am declarat, se pot degrada rapid”, a declarat într-un comunicat de presă semnat de managerul  Spitalului, Alina Stancovici și de către directorul medical dr. Emil Bunda.

…………………………………….

Disperare în familia unui bărbat care a ajuns aseară la Spitalul Județean de Urgență Reșița confirmat cu Covid 19. Din spusele fiicei cărășeanului, cei de la spital au afirmat că nu este o formă gravă, fapt pentru care a fost transferat la Staționarul III, nefiind nevoie de intubare. În această dimineață, femeia și-a sunat tatăl, aceasta afirmând că starea sa a devenit una „deplorabilă”.

O să-l pierdem!”, ne-a declarat cu disperare Mihaela Drăgan, fiica bărbatului infectat cu coronavirus, care stă de câteva ore în fața spitalului lovindu-se de bariera lipsei de comunicare a celor din spital.

Acum suntem la poartă, cerem referințe, explicații despre tratament, ce i s-a făcut și nimeni nu ne spune absolut nimic. Nu reușim să aflăm foarte multe. Starea lui s-a înrăutățit de aseară și până în această dimineață. Sunăm și ni se spune: „mergem să verificăm, reveniți mai târziu”, sau „vorbiți cu medicul curat”. Când sunăm să vorbim cu medicul curant, acesta nu este.

Fiind în fața spitalului, am prins-o pe asistenta șefă care a coborât să aducă niște rapoarte portarului, bineînțeles că ne-a întors spatele aruncându-ne că în permanență a stat cineva cu el toată noaptea. Dar eu vorbind cu tatăl meu, mi-a spus că nu era nimeni acolo la ora 06:00, în condițiile în care el se simte foarte rău!”, a declarat pentru Reper24, Mihaela Drăgan, fiica bărbatului internat la Staționarul III.

Femeia își dorește să mediatizeze cazul tatălui ei pentru că este convinsă că nimeni nu face nimic pentru infectații cu coronavirus și se teme că în aceste condiții își va pierde părintele.

Ne-am învârtit așa, în jurul cozii, fără să ni se spună nimic concret. La un moment dat, sub presiunile noastre telefonice, au trimis o asistentă la el în salon și i-a interzis să nu mai răspundă la telefon ca să țină legătura cu noi, să ne comunice starea lui. Mi se pare strigător la cer! Vreau să mediatizăm cazul pentru că mor oameni deoarece sunt lăsați efectiv să moară!

Am cerut explicații vis-a-vis de tratament, nimeni nu poate să-mi spună nimic, am cerut explicații de starea lui, bănuiesc că există un protocol pentru medicul de gardă, să i se administreze ceva. Lucrurile nu vor rămâne așa, nu este o persoană abandonată, este tatăl nostru și nu mi se pare normal să stăm la poartă de două ore și ne învârtim în jurul unei cozi că nu ne lămurește nimeni.

Suntem dipserați, noi nu știm ce se întâmplă, ce tratament i-a fost administrat, ce s-a întâmplat toată noaptea, nu ni se spune nimic. Și pe lângă asta, doamna asistentă intră la el abia după insistențele noatre, pentru că am sunat la toate telefoanele posibile, portarul este martor, că mi-a făcut nenumărate legături. Nu se poate una ca asta! Este strigător la Cer!”, repetă cu voce tremurată femeia aflată în fața Staționarului III din Reșița.

Reper24 a încercat să contacteze conducerea spitalului. De îndată ce vom reuși să obținem un punct de vedere din partea acesteia vom reveni cu declarațiile conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

16 COMENTARII

 1. Și cică a fost renovat. Pentru ce?Acum să îi vedem pe ,,voluntari ” cum poate să o ajute pe sărmana femeie. Trist. Îi urez noroc și mult curaj doamnei împotriva sistemului ticăloșit sanitar condus de dictatorul criminal Arahat.

 2. Interesant … pentru asta a fost necesar sa puna umarul niste voluntari la renovarea spitalului … ca sa aveti voi medici de acolo („cei din linia intai”, cum va place sa va laudati) unde sa va lafaiti si sa dormiti ???

 3. Femeia … trage un semnal de alarmă față de lipsa de comunicare a personalului medical.

  Şi are dreptate!
  Instituţiile statului (eşuat = recunoaştere prezidenţială) pretind drept de comunicare cu cetăţeanul de tip „master-slave”.
  În care cetăţeanul nu are rol de „master” …
  Posibil însă … şi să lipsescă din organigramă un departament de „relaţii cu publicul”, în condiţiile în care pacienţii sunt „reţinuţi” în instituţie şi separaţi /izolaţi total de aparţinători.
  Pentru că horor minister sanitet nem fost gandit şi la asta.

 4. Cifre din 8 oct. – Vaccinati: Danemarca=95,2% vs. Romania=34,1%
  Decese / 1 mil. locuitori : Danemarca=0,2 vs. Romania=16,4 !
  Concluzii? Trageti-le singuri, dar pana una-alta, sunt lacrimi prea multe !…

 5. Doamne fereşte cât sunteţi de răi! Nu vă este jenă şi ruşine să aruncaţi cu noroi asupra unor medici care nu mai au familie, nu mai au viaţă personală, nu dorm şi nu mănâncă de când a început pandemia? Aceşti medici blamaţi de voi, cârcotaşii, stau câte 8-10 ore pe zi pe secţia de Covid, îmbrăcaţi în echipamentul acela în care transpiră groaznic şi nu pot respira, ca să salveze oameni, inclusiv pe aceia care nu s-au vaccinat sau au stat acasă până în ultima clipă, dar au pretenţia ca medicii să facă minuni pentru ei, sau să neglijeze alţi pacienţi mai gravi, doar ca să le salveze pe al lor. E jenant să spui că medicul de gardă a stat toată noapte cu un ,,decedat”. Acel ,,decedat” era un pacient cu care doctorul se chinuia să-l ţină în viaţă, care era şi el la rândul lui, fiu, soţ, tată, etc. Dacă medicul îl abandona pe acel ,,decedat”, să stea toată noaptea lângă tatăl ei, era bine, nu? Stie această doamnă, că în acea noapte au murit trei oameni, iar medicului de gardă, de epuizare, i s-a făcut rău pe secţia de Covid? Nu le doresc nici măcar acestei doamne şi nici celorlalţi cârcotaşi, să ajungă pe acea secţie, în calitate de pacienţi, ca să cunoască realitatea de acolo. Eu am fost internată o lună de zile pe acea secţie, am stat 20 de zile pe oxigen. Doar datorită profesionalismului extraordinar al medicilor şi implicării tuturor cadrelor medicale de acolo, eu mai sunt azi în viaţă. Dacă doamna vrea, eu suport contravaloarea unui costum covid-100 euro, să meargă pe secţie, să vadă cum se lucrează acolo. Cred că atunci, până şi ei i-ar fi jenă de ce a făcut.

  • Nu ,nu-mi este jena ! Și dacă doriți va cumpăr eu 100 costume ! Chiar pot sa-mi permit ! Sa va fie Rușine Dvs pt ca nu știți ceea ce s-a întâmplat ! Și tatăl meu are dreptul la viața -a fost lăsat sa moara ! Punct și mai departe nu am ce sa discut cu cei care susțin criminalitatea !

  • De unde știți ca au murit 3 in aceea noapte ? Ciudat ! Și de restul cine trebuia sa se ocupe ? Nimeni nu a deschis USA salonului pina la apelurile mele disperate ! Vedeți-va de sanatate ca nu toate cazurile sunt la fel și nu fiți acida și acra ! In concluzie ,trebuia sa accept situația ,și astăzi după spusele medicului trebuia sa-i pregătesc înmormântarea? ! Uite ca lucrurile stau altfel ,după ce am făcut apel disperat la presa ,tatăl meu este stabil -și primește atenția necesară ,lucru care nu s-a întâmplat anterior ! Va fac donație in număr nelimitat de costume dacă va plac si le puteți folosi drept pijama si protecție ! Poate așa va încălziți sufletul mai bine !

  • Ahhh,compătimim medicii ca lucrează ! Foarte bine ,asta și trebuie ,fiecare -și alege o meserie ,zidarii nu muncesc ? Șoferii nu muncesc ? Toată lumea lucrează ,uneori mai puțin -alteori mai mult ! Dacă un zidar nu tecuncuieste bine -are reclamații ? Da,are ! Dacă un sofer nu livrează marfa in termen -are reclamații ? Da ,are ? Dacă o vânzătoare nu te servește ? Are reclamații ? Da ,are ! Așa si in acest caz ! Nu exista ca un pacient sa fie neglijat in stare gravă fiind -asta chiar din gura medicului auzita ! Fără a mai primi șanse de a fisalvat ! Răspunsul dânsei fiind -si ce ,a murit ? Mulțumesc ,pt mine a fost suficient !

 6. Te ajut și eu și îi luăm un costum să vadă realitatea nu din auzite …. Să vedem păi mai posta rahaturi …. Nu înțeleg de ce nu se vaccinează uni trăiesc după tv și modelul șoșoaca o țară nebuna in care de vina sunt medicii polițiștii toate instituțiile statului dar ei cetățenii model cei care plătesc taxe și impozite din care plătesc ei medici asistenți polițiști etc etc

  • Va cumpăr eu 10/15 /20 costume sa le luați sa dormiți in ele ,pe veci in locul tatălui meu ! Credeți-ma ca-mi permit ! Nu am ce sa discut cu persoane care încurajează criminalitatea ! O zi buna ,Ioane ! Sanatate maxima !

 7. Si cine vroiati să faca ? Iohannis, Orban, Cîțu, Mihaila si cei din „guvernul meu” … ei au treburi importante, campanii electorale in PNL și USR, congrese in PNL si USR, alergatul dupa functii … lucruri greeele … numai UDMR-istii au mai ramas la guvern si ce puteau ei face ? ca oricum, astia ne-au adus intr-un dezastru umanitar, intr-o catastrofa sociala si in faliment economic cu inflatie, cu scumpiri si putere de cumparare prabusita … cine sa mai aiba timp sa se ocupe de valul patru al pandemiei ?

 8. Așa se OMOARĂ acum în spitalele din România. De aici, și datorită lipsei tratamentului adecvat în spitale, numărul mare de morți anunțați cu atâta bucurie (da, da, cu bucurie) de bandiți pe toate posturile și publicațiile mânjite cu mulți euroi. Până și în Reșița se întâmplă, asta dacă cineva ar mai fi avut vreo îndoială. Dovadă clară!
  Dumnezeu să îl ajute pe tatăl Doamnei Drăgan !

  • Va mulțumesc din inima ! Va doresc un ocean de sanatate și gânduri bune ! Cu stima ,Dragan Mihaela !

 9. TRATAMENTE ! În spitale și farmacii ! De asta au nevoie toți românii, vaccinați sau nevaccinați ! Punct. Restul e minciună și crimă împotriva umanității !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei