fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Reșițenii tot mai au o șansă!

Ieri am dorit să trec dinspre Parcul Tricolorului spre Complexul Victoria. În urmă cu câteva zile se putea trece pe acolo. De astă dată nu am putut, totul era răvășit și nu eram încălțat în cizme de cauciuc ca la mine acasă, la Țerova. Am binecuvântat mormanele de pământ cu niște dumnezei, ca orice paore șucărit pe viață, am făcut cale întoarsă și am ocolit pe la semafor traversând pe puntea încă nescufundată în noroaie.

În altă zi, călare pe Ford-ul meu bătrân, pe „noua centură” din Mociur, mergând spre Piața de Sud, am dat într-una din cele trei gropi de pe traseu și am scrâșnit iarăși o înjurătură, să fie de pomană la `ăi morți. Nu vă mai spun ce poate însemna să nu fii atent ca șofer sau pieton pe Calea Timișoarei. O sfeclești de tot!

Oriunde vrei să ajungi, de la Câlnic la Muncitoresc, întâmpini greutăți nebănuite, oameni supărați și nervoși, mașini parcate anapoda, noroaie, utilaje cam rare și muncitori puțini.

spot_img

De mai bine de un an, dacă nu și mai bine, aproape săptămânal primarul iese cu o nouă „nebunie”, de atâtea sau atâtea milioane de euroi, alt Saligny sau alt PNRR care cică vor veni să ne strice și mai aprig liniștea și confortul care se așezase bine-merçi peste fosta Cetate de Foc a României în vremurile altor primari.

Nu-i mai pun la socoteală pe „diriginții de șantier”, trimișii speciali ai PSD, care văd bine că mai toate lucrările sunt neconforme și în mare întârziere și îl toacă mărunt, ca pe tăieței, pe primar pe Facebook.

Unii spun că primarul Reșiței este nebun. Cum să te bagi în atâtea și atâtea proiecte? Pentru ce, zic unii? Pentru cine, zic alții? Căci ne-am tot împuținat, din 110.000 de locuitori, prin anii ’90, azi Reșița mai are în jur de 70-75 de mii de locuitori.

Ei bine, îmi zic „nebunul” ăsta a fost și este încă singurul dintre toți care le-a mai dat o șansă celor 70-75 mii de reșițeni rămași aici printre cutiile de prefabricate comuniste, de voie-de nevoie, fără niciun căpătâi sau vreun licăr de speranță. S-a găsit un bișnițar (cum încă îi zic unii), producător de tăieței de zupă, să le strice liniștea unora și să le trezească speranțe altora întorcând Reșița cu fundu-n sus. Și-mi zic în barba mea alba: Poate tramvaiul să ne reașeze măcar pe cei 75.000! Poate școlile Reșiței, reabilitate și modernizate să le stârnească interes copiilor! Poate locurile de muncă, căci se construiește în draci prin Parcul Industrial de pe Valea Țerovei, să-i readucă pe o parte dintre cei plecați prin lume! Poate Funicularul!  Poate Semenicul. Poate, poate…!

Nu vă pierdeți speranța, fraților! Tot mai avem o șansă. N-o ține șantierul ăsta o veșnicie.

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

8 COMENTARII

 1. ”… N-o ține șantierul ăsta o veșnicie.”

  Mai vin și alte șantiere, simultan, succesiv, activ, pasiv sau paliativ, relax!
  Spargerile aduc profit.
  Cum credeți că a modernizat Nero cele 14 cartiere din Roma?

 2. Dle Sprinceana, ca sa ne convingem ca nu sunteti bideul lui Taitelu’, explicati-ne cum poate o persoana cu dizabilitati care locuieste in langa cinematograful Dacia sa ajunga la Spitalul Judetean. In scaun cu rotile. Cum? Trebuie sa existe o amenda pentru asa ceva, nu? Cum ajung persoanele cu dizabilitati in mod facil la spital?

  • Cu un telefon la 112. Din orice parte a orașului. Fiind vorba de o persoană cu dizabilități locomotorii vine salvarea.

  • Da!
   Însă fără returnarea (tot cu salvarea a) pacientului ”vindecat”, neprevăzută în buget și norme.

 3. Eu zic să puneți și o goarnă de la psd, ca să relateze „realitatea” de la firul…şinei de tramvai, pe banii celor de la psd, ar fi interesant, gen…

 4. Am auzit recent un comentariu într-o emisiune tv marca Prima TV.Un primar care se bagă în prea multe proiecte, și nici unul să nu fie dat la gata, era caracterizat drept prea prost, tâmpit sau nebun cu pedala de accelerație la maxim. Dacă ești gospodar, le faci pe rând, atât cât te ține ciomagul!!Când o dai la îngrămădeală, nu știu unde se mai zărește lumina de la capătul tunelului. În ultima vreme, îngrijorările premarelui Dinamită sunt cam dese și nu prea se observă perspectivă. Unde ne vor duce toate aceste frământări, neliniști semne de întrebare!!??Vremuri tulburi, ghicitori în întuneric spuse pe la colțuri…

 5. Nu faci nimic nu deranjezi pe nimeni esti foarte bun! Daca nu faci deranj nu poti sa construiesti nimic, nu deschizi santiere nu accesezi fonduri cum vrei sa obtii banii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei