fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

TMK Artrom, vândută sârbilor! „Momentul este foarte important pentru viitorul companiei”!

TMK Artrom, companie din care face parte din TMK Reșița, a fost vândută unor sârbi. Hefestos Capital, companie de investment banking din sud-estul Europei, fondată de sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a cumpărat de la grupul rus TMK acţiunile deţinute la divizia germană TMK EUROPE, care este acţionarul majoritar al TMK ARTROM SA (din care fac parte TMK Artrom Slatina și TMK Reșița). În urma tranzacţiei, producătorul român de ţevi a fost redenumit Artrom Steel Tubes şi are un nou Consiliu de Administraţie.

Achiziţia companiei ARTROM ne va permite să-i oferim o nouă perspectivă şi suntem nerăbdători să lucrăm împreună cu management-ul companiei, cu echipa de specialişti, dar şi cu autorităţile române, furnizorii şi clienţii noştri din toată lumea, ca să dezvoltăm mai departe potenţialul ARTROM STEEL TUBES”, a declarat Milutin Nikolic, co-fondatorul Hefestos Capital.

Noii beneficiari reali ai Grupul ARTROM, dar şi ai companiilor deţinute de acesta în România, Italia şi SUA sunt Milutin Nikolic şi Pavle Kavran. Aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta şi nu mai au legături cu fostul investitor rus, se arată în comunicatul Artrom. Odată cu schimbarea acţionariatului, a fost solicitată şi anularea deciziilor de îngheţare a fondurilor societăţilor din România (foste TMK), din cauza sancţiunilor impuse fostului beneficiar real, se arată în comunicatul companiei.

spot_img

Momentul este foarte important pentru viitorul companiei pentru că deschide calea ieşirii dintr-o perioadă de extreme dificultăţi, generate de listarea fostului beneficiar real al ARTROM ca persoană sancţionată. Începând de acum, Grupul ARTROM îşi poate relua programele de dezvoltare amânate de crizele succesive din ultimii trei ani – pandemia şi războiul din Ucraina – şi îşi poate continua activitatea pe pieţele pe care s-a remarcat de-a lungul anilor. De altfel, schimbarea beneficiarului real generează foarte multă încredere şi stabilitate în rândul celor 2350 de specialişti care lucrează în companiile Grupului ARTROM din Europa şi SUA”, declară Adrian Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al ARTROM STEEL TUBES.

Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcţia de director general, a devenit preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. În funcţia de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca director general adjunct de Operaţiuni timp de peste 25 de ani.

Echipa de conducere a societăţii rămâne aceeaşi. Conform comunicatului, nu vor exista schimbări nici în conducerea sucursalelor din străinătate ale companiei şi activitatea va continua cu toţi partenerii în condiţiile contractuale existente.

Artrom Steel Tubes produce la uzina siderurgică din Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia, având ca agenți comerciali sucursalele sale din Europa și SUA. Companiile ARTROM din România însumează circa 2.350 de angajaţi (1550 în Slatina, 770 în Reșița și circa 30 în reprezentanțele din Europa și SUA) şi afaceri de 2 mld. de lei, din care 85% din exportul produselor către cei peste 600 de clienți din Europa și America.

Compania Hefestos Capital, deţinută în proporţii egale de Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a fost înfiinţată în 2001 şi a activat pe pieţele din Europa, Asia şi Africa în industrii precum retail, oil&gas, FMCG, servicii financiare şi energie.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Da , aşa este ; mai cunoaştem ,, firme ” înregistrate ( ,, figurând ” ) în țări ale UE precum Elveția , Olanda , Germania sau prin ,, te miri ce paradisuri fiscale ” de ,, genul ” Panama ,, papers ” , Cipru + alte insule şi ,,insulițe” ( şi de ce nu chiar la vecinii prieteni din Serbia , acolo unde zace şi complotează via RTV ,, securiciul ” din tagma victimelor închipuite/veşnicilor nevinovati Sebastian Ghiță , alternativ acesta mai dând câte-o fugă să se relaxeze în ,, Grecia sister ” … infectată cu ADN rusofil ) , entități juridice care deşi aveau paravan ,, te miri ce ” prepuşi / interpuşi ( mie îmi plac mai mult alea’ înregistrate ,, incognito ” cu sediul ,, pe case de avocatură ” , fiincă sânt mai geu de ,, bunghit ” … ,,in paradisio” ) , iar în realitate ,, sforarii ” (şi implicit ,,beneficiari” ) erau tot din Rusia / ,,federația rusă”…

  2. Odată cu schimbarea acţionariatului, a fost solicitată şi anularea deciziilor de îngheţare a fondurilor societăţilor din România (foste TMK), din cauza sancţiunilor impuse fostului beneficiar real …

    Asta este esența dezghețării fondurilor: ”Declarația D2, formular nr. 6A”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei