fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Rețea de canalizare în trei sate din Constantin Daicoviciu

Conducerea administrației publice locale din comuna Constantin Daicoviciu se poate mândri cu o serie de proiecte importante bifate, printre care se află și realizarea rețelei de canalizare în patru localități din comună, prin accesarea de fonduri guvernamentale.

Despre ultima investiție, primarul Daniel Boambeș a declarat: „În această perioadă se lucrează la execuţia staţiei de epurare pentru întreaga reţea de canalizare, pentru toate cele 4 localităţi. Este o staţie de epurare asemănătoare cu o staţie de epurare pentru un orăşel, deoarece aici se va epura toată cantitatea de apă uzată menajeră care provine de la toate gospodăriile din cele patru localităţi, adică din localităţile Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare.

Întreaga investiţie a prevăzut lucrări de realizare a reţelei de canalizare care se întinde pe o lungime de 22,4 km şi care la ora actuală este finalizată”. 

spot_img

Proiectul este finanţat prin programul de finanţare PNDL II, şi investiţia include realizarea reţelei de canalizare pentru locuitorii din localităţile Căvăran, Maciova, Mătnicu Mare şi Peştere.

„E o întindere mare a reţelei de canalizare pentru cele 4 localităţi, plus că au fost montate căminele de vizitare, racordurile la fiecare gospodărie din cele 4 localităţi. De asemenea, prin această finanţare se vor executa toate staţiile de pompare pentru reţeaua de refulare a apei uzate menajere, cât şi staţia de epurare.

În această perioadă se lucrează la finalizarea procedurilor pentru realizarea reţelei de alimentare cu energie electrică pentru staţiile de pompare apă uzată, căt si la realizarea rețelei de alimentare cu energie electrică pentru staţia de epurare.

Pentru alimentarea cu energie electrică a staţiei de epurare este necesară montarea a doi stălpi de înaltă tensiune, căt si montarea unui transformator de energie electrică propriu. Eu am încredere că toate aceste lucrări vor fi finalizate şi toţi cetăţenii vor beneflcia de aceste utilităţi, mai ales că prin finalizarea lucrărilor de introducere a reţelei în cele 4 localităţi amintite vom avea finalizate toate cele 6 localităţi ale comunei noastre”, a mai spus Daniel Boambeș, primarul comunei Constantin Daicoviciu.

După ce se vor finaliza lucrărille şi va avea loc punerea în funcţiune a staţiilor de epurare pentru reţeaua de canalizare, asigurarea utilităţilor de apă şi canalizare pentru cetăţenii comunei se va face prin Serviciul de Gospodărie Comunală, după cum a precizat edilul.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei