fbpx
-1.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

„România are capacitatea de a deveni independentă energetic“, consideră Marius Damian

Deputatul PSD de Caraș-Severin a avut ieri o intervenție în Camera Deputaților în care a vorbit de posibilitatea ca România să devină independentă energetic. Adresându-se colegilor din Camera Deputaților, Romulus Marius Damian a afirmat:

„De-a lungul anilor multe proiecte din România au fost abandonate, motivele invocate fiind în multe cazuri protecția mediului, deși aceste  proiecte au fost lăsate să se desfășoare până în proporție de 60 sau chiar 90% înainte de a fi blocate. Din categoria aceasta, fac parte și multe hidrocentrale, în care s-au investit sute de milioane de euro, unele fiind blocate chiar în pragul finalizării.

Ne confruntăm cu o criză energetică, care riscă să aducă la disperare atât România cât și toată Europa și care deja a afectat foarte mulți români, fie că vorbim de persoane fizice sau de firme și companii, în timp ce resursele de care beneficiază țara noastră nu sunt folosite!

spot_img

România este țara care din fericire beneficiază de o serie resurse și avem potențialul de a produce energie din surse alternative, precum energie eoliană, hidrotermală, hidraulica sau nucleară, dar, din păcate, este dependentă de resursele de energie din afară.

În același timp, în contextul actual de criză și război, România nu își poate permite să nu finalizeze proiectele care sunt atât de aproape de finalizare, în care s-au investit atâția bani și care sunt de interes național.

Mă bucur nespus de mult că această criză energetică este mai aproape de a-și găsi rezolvarea, prin aprobarea proiectului PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate, care a fost deja votat în Parlamentul României! România poate rezolva problema energiei electrice atâta timp cât proiectele nu vor mai fi blocate pe motive nefondate, fiindcă principala noastră preocupare trebuie să fie protejarea cetățenilor români.

De aceea, este foarte important să ducem aceste proiecte la bun sfârșit, și în același timp să avem o strategie bine definită pe termen lung, pentru ca România să poată deveni independentă energetic“, a concluzionat deputatul PSD Romulus Marius Damian, la finalul declarației politice susținută în Camera Deputaților.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei