fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

România, încotro?

Acum nu mai e vorba de politică ori de politicieni, fie că sunt de stânga, de dreapta, naționaliști, extremiști ori minoritari. E vorba de noi, cei 22 de milioane, după cum spun statisticile, probabil undeva la 18, după estimări mai realiste. E vorba de noi, de viitorul nostru apropiat, de copiii noștri.

Scoatem capul din televizor, ridicăm privirea din telefonul a cărui menire e doar aceea de a accesa Facebook-ul, și pornim la plimbare. Fețe triste, oameni cu capul în pământ, deznădejde, lehamite, disperare. Ici colo mai vedem și cîte un zâmbet; e al mamei care încearcă un zâmbet amar când își privește copiii.

După doi ani de frustrări acumulate din cauza virusului, a restricțiilor și interdicțiilor de tot felul, autoritățile ne anunță că vom reveni curând la viața de dinainte de pandemie. Pe bune? Adică doar dacă dăm masca jos revenim la ce a fost acum doi ani?

spot_img

Benzina la pompă a trecut de 7 lei și dă din coate spre 8. Barilul de petrol a ajuns la 100 de dolari și se estimează că mai crește 50%, pe fondul tensiunulor din Ucraina. În magazine toate prețurile au sărit în sus, fără excepție. Singurul care și-a păstrat valoarea e căruciorul de la intrare, 50 de bani.

Prețul locuințelor crește și el, de parcă doar politicienii și oamenii de afaceri au nevoie de un acoperiș deasupra capului. Facturile cresc încet dar sigur, în așteptarea unei decizii a guvernanților. În ciuda lor, companiile de gaz, curent informează abonații că vor majora prețurile și cu 500%. Da, 500 nu 50. Și dacă tot e piață liberă și concurențială, vor trece la sistări de apă, gaz, căldură, lumină….

Mai un pic și băncile se vor vedea în portofoliu cu mii de apartamente ale românilor ce nu mai reușesc să-și achite creditele. Noroc că vine primăvara și se poate dormi sub cerul liber. Între timp înfloresc pomii, milionarii de carton și politicienii; indiferent de culoare. Spitalele se năruie sub povara datoriilor, a lipsei de medicamente și a personalului.

Avem în schimb o clasă politică ce promite de toate; de la bunăstare la creșteri salariale, de la libertate la creșterea nivelului de trai. Avem forțe de ordine care știu doar să taie chitanțe pe care nu le va mai plăti nimeni, în timp ce hoții, tot mai mulți în astfel de perioade, se vor plimba nestingheriți prin agoniseala noastră de-o viață.

Nu mai avem economie funcțională, nu mai avem agricultură, nu mai avem terenuri, nu mai avem resurse. Nici noi și nici țara. Ni le-au luat alții, cu complicitatea celor în care ne-am pus nădejdea.

Nu sunt pesimist de felul meu, dar nici optimist când văd ceea ce se întâmplă. Oricum, încă e bine. Când vom da de greu, ei, cei în care ne-am pus speranța că vor scoate România la liman, vor fi primii care vor pleca, asemeni șobolanilor de pe o corabie în furtună.

Să auzim de bine, dar…nu prea cred!

Sursă foto: academiacurajului.ro

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Cui credeți că îi mai pasă de noi?NIMĂNUI!Îi mai aud recent pe unii pe stradă spunând,,Mamă, vin americanii să ne apere, o să aibă grijă de noi nu ne vor lăsa pe mâna ursului siberian din palatul Kremlinului!”Mor de râs dar ar trebui să ne apuce plânsul la cât de proști și de creduli am devenit și uite așa istoria ne-a mai arătat încă odată ce nație de negânditori am devenit. Am ajuns în propria țară să umblăm ca niște zombii ,nu mai putem sa ne gospodarim noi singuri ne trebuie trupe armate străine, pe banii și cheltuiala noastră, să vină ca să ne arate cât de proști sunt românii în țara lor, mă rog dacă mai este țara noastră rămâne de văzut. Mai sunt multe de expus dar…

  2. Io cred ca neomarxistii cu Soros si cu Ciolos e de vina, socialistii si cu liberalii e cu poporul, ei s-au sacrificat ca sa guverneze in aceasta perioada tulbure in care trebuiau gestionate campaniile de vaccinare, mastile, izoletele, testele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei