fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

Romeo Dunca răspunde opoziției: „Era bine să mergi cu carul, dar dacă nu ai cal, cu ce să mergem?”

Proiectul de hotărâre privind realizarea mult controversatului spital modular destinat gestionării crizei Covid care va apărea în curtea actualului Staționar 1 a trecut de votul consilierilor județeni întruniți în ultima ședință de consiliu, după lungi și antagonice discuții.

Sperăm să-l ducem la capăt, să-l face și după ce va fi făcut, lucrurile cred că se vor schimba. Mă bucur că n-am ratat această șansă. Sigur, astăzi nu avem bani să suportăm cheltuielile neeligibile, dar, cu siguranță, în momentul în care se va impune să plătim, avem o perioadă de timp în care putem să accesăm un credit”, a declarat președintele CJ, Romeo Dunca.

Președintele administrației județene și-a propus să schimbe din temelii infrastructura sanitară. Ridicarea unui spital județen nou, realizarea unui spital modular pentru bolnavii de COVID (care să fie ulterior folosit ca spital de infecțioase), sunt doar câteva din obiectivele sale pentru județ.

Consilierii județeni din opoziție au susținut însă în timpul ședinței varianta reabilitării celor trei staționare în schimbul realizării acestui spital modular fiind cunoscut deja faptul că aceștia nu au fost de la încep de acord cu renunțarea la proiectele de finanțare a celor trei staționare de către actuala conducere a CJ.

Ceea ce facem noi astăzi este cu totul altceva. Cheltuim niște bani pentru a aduce un alt standard sănătății din județul Caraș-Severin”, a fost replica lui Romeo Dunca, atunci când în ședință a fost întrebat de ce susține un astfel de proiect pentru județ.

Investiția în cele trei staționare, în valoare de 312 milioane de euro ar fi inoportună pentru județ, administrația județeană neputând suporta sumele pentru cofinanțare.

Sigur era bine să mergi cu carul, dar dacă nu ai cal, cu ce să mergem? Cu ce bani? Gândiți-vă acum trebuia să fi făcut deja plăți. Spitalele  trebuiau să intre deja în renovare, trebuia să achităm facturi, trebuia să avem deja banii, lucruri care nu aveau cum să se întâmple pentru că nu există aceste sume”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Romeo Dunca ar susține că spitalul modular și viitorul spital județean nu ar fi putut fi realizate în condițiile în care ar fi mers înainte cu cele trei proiecte moștenite de la fosta administrație. Mai mult, Dunca amintește că cele trei proiecte presupuneau cheltuieli neeligibile de 50% pentru forul județean, cheltuieli pe care în momentul de față județul Caraș-Severin nu și le-ar fi permis.

 

Lorena POENARU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei