fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Manifestări dedicate Zilei Naționale și la Bocșa

Pentru a sărbătorii cum se cuvine Ziua Națională a României, miercuri, 1 decembrie 2021, începând cu orele 12,00, Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură, alături de bisericile ortodoxe române din localitate și de instituțiile de învățământ bocșene vă invită să le fiți alături la rememorarea evenimentelor Marii Uniri de la 1918.

„România Unită a trecut puțin de un secol, dar frământările istorice, politice și sociale sunt mult mai vechi pe acest teritoriu. Noi, ca și nație ne-am străduit să ne unim, ca frați ce suntem în toate provinciile românești, să fim puternici,să fim liberi și independenți, dar totodată să fim mereu și europeni!

Marea Unire, încununată la 1918, nu a făcut altceva decât să consfințească efortul înaintașilor noștri pentru idealul unirii. Noi, urmașii lor, suntem datori să-i omagiem, să le mulțumim pentru sacrificiu, și să folosim orice prilej pentru a arăta lumii că suntem mândrii de ei, de ROMÂNI“! se precizează în comunicatul Casei de Cultură a orașului Bocșa.

spot_img

Manifestarea va avea loc în piațeta din fața clădirii primăriei, la statuia „Soldatului Român”, și va avea următorul progam:
– Intonarea imnului României de către fanfara din Bocșa;
– Te Deum pentru eroii neamului (slujbă oficiată de preoții ortodoxi din Bocșa);
– Alocuțiuni ale reprezentanților administrației publice locale și județene, ale partidelor politicen și ale profesorilor de istorie;
– Depuneri de coroane;
– Mini concert de muzică de fanfară susținut de fanfara din Bocșa.

„Vă așteptăm cu drag, să fim împreună, la marea noastră sărbătoare românească, să
ne bucurăm și să urăm, tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei un sincer și un călduros
„LA MULȚI ANI ROMÂNILOR! LA MULȚI ANI ROMÂNI“ se arată în finalul comunicatului semnat de Dan Liuț.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei