28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Proiect de 50.000 de euro pentru reabilitarea locuințelor de romi din Doclin!

Pe lângă proiectul de dotare a școlilor din comună cu echipamente IT necesare în această perioadă mai specială, în comuna Doclin se începe derularea unui alt proiect, despre care am mai vorbit într-un articol anterior, proiectul intitulat „A doua șansă”, prin care se urmărește să se mai acorde o șansă celor care nu și-au finalizat studiile la momentul potrivit.

Țintele sunt persoanele care au depășit cu 4 ani vârsta clasei. Se pot adresa cetățeni cu vârsta de până la 65 de ani. Studiile se pot completa până la clasa a X-a, iar cei care își completează studiile până la această clasă pot beneficia de un certificat profesional.

În Doclin, există o colonie de romi, ei și-au făcut studiile până în clasa a IV-a deoarece pe raza localității era doar școală primară și nu s-au dus mai departe să și le continue. Ei sunt cumva principalii subiecți”, a declarat pentru Reper24, viceprimarul comunei Doclin, Corina Oancea.

spot_img

De asemenea, primăria a depus un alt proiect care se adresează tot romilor, prin care se acordă un ajutor în vederea reabilitării locuințelor. În localitatea Doclin există o comunitate de romi iar casele acestora sunt degradate.

Este un proiect de vreo 50.000 de euro, pentru cele peste 30 de locuințe pe care le avem în colonie și am dori ca fiecare locuință să beneficeze de un mic sprijin, fie pentru repararea locuinței, fie pentru amenajarea unui grup sanitar propriu.

Condiția pentru acest proiect era să avem în comunitate 10% populație de etnie romă și aici în Doclin avem populație romă cu o situație materială precară.

În ultima perioadă au înțeles că e este foarte important să fie angajați, dacă  în anii trecuți fiecare familie beneficia de ajutor social, în ultimii doi ani lucrul acesta s-a schimbat. Din fiecare gospodărie avem persoane angajate, iar numărul de dosare pentru ajutoare sociale a scăzut”, a precizat viceprimarul Corina Oancea.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei