fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

„Să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului“

Întrunit recent, Consiliul Municipal Caransebeș a avut pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotărâre între care: aprobarea finanțării cheltuielilor necesare asigurării mentenanței obiectivului din cadrul proiectului „Construire bazin de înot didactic și agrement, str. Teiușului, aprobarea Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2023-2024 sau preluarea în proprietatea privată a municipiului Caransebeș a unor terenuri situate în intravilanul localității.

La capitolul diverse însă a venit marea surpriză. Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai managerului Spitalului Municipal Caransebeș, consilierul Simion Paica a recunoscut lucrurile bune ale managementului unității sanitare:

„Eu am fost cel mai mare contestatar al dlui Dumbravă, dar am auzit că spitalul și-a revenit, de la 15 milioane datorii la 5 milioane. Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului!”, l-a felicitat liberalul Puiu Paica pe managerul SMUC.

Prezent în plenul ședinței consiliului municipal, managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Dumbravă a declarat:

Datoriile s-au redus. Pe datele pe care le avem azi, putem să spunem că am ieșit de pe arierate. Pe cifrele noastre din contabilitate avem de încasat de la Casa de Asigurări de Sănătate 2,5 milioane de lei pe serviciile de luna trecută, ne-au dat 1 milion, au rămas 1,5 milioane. Datoria noastră totală e în jur de 4,8 milioane de lei, fără 2,5 milioane de la Casă, înseamnă o datorie de 2,3 milioane, una peste alta, asta e situația spitalului.

Mai avem ceva de primit și de la Primărie, sume pe care ni le-ați aprobat, putem discuta să le punem în bugetul de anul viitor, cam 1,4 milioane și doar o parte dacă s-ar putea să intre anul acesta, 300-400 de mii de lei, ca să încheiem lucrările de la secția radiologie. 

Contractul nostru cu Casa se încheie la 31 decembrie, în fiecare an s-a mers pe act adițional, dacă noi rămânem pe acest contract încă vreo 3-4 luni de zile, anul viitor, după calculele mele, vom ajunge pe zero la datorii”, a spus Adrian Dumbravă.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei