24.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

Schimbarea regulilor în timpul jocului – apanajul ministrului

Cu toții știm că trecem printr-o perioadă de criză cu multe restricții, frustrări, bani puțini și o coaliție de guvernare care se chinuie să funcționeze. Dar cum statul nu e ograda vreunui ministru, cred că ar trebui respectate regulile jocului democratic și nu regula „fac ce vreau că de aia sunt ministru“.

Sorin Cîmpeanu – ministrul liberal al Educației a anunțat că media pentru care se va aloca în acest an bursa de merit este de 9,50 față de 8,50 cât era până în prezent. Altfel spus, la nivel național, burse de merit vor primi doar 25% dintre elevii merituoși care aveau la sfârșitul primului semestru medii de peste 8,50.

Încercând să lămurească situația din Caraș-Severin, purtătorul de cuvânt al ISJ, prof Ioan Chiosa mai mult îl înfundă pe ministrul Cîmpeanu. „În Caraș-Severin se acordă 24 de burse de performanță (pentru oplimpici), 5.926 de burse de merit (pentru elevii cu medii de peste 8,50) 327 de burse de studiu și 1.691 de burse de ajutor, plus 1116 burse profesionale pentru elevii din învățământul profesional și dual care se raportează lunar, în funcție de numărul de absențe“. 

spot_img

În mod logic am încercat să aflăm dacă pentru mediile de peste 8,50 obținute de elevi la sfârșitul primului trimestru se vor mai acorda burse de merit sau doar pentru cei cu medii de 9,50: „Așteptăm procedura de aplicare după apariția noului ordin!“, a afirmat Ioan Chiosa.

Altfel spus, nebuloasă totală. Pentru că sumele alocate pentru bursele de merit ale elevilor erau prea mari, onor Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a ras din pix 75% din beneficiari, respectiv cei cu medii între 8,50 și 9,50.

Păi e frumos, dle ministru? Copiii aceștia au tras atât pentru a învăța cât și pentru medie, respectiv pentru bursă. Și vii matale și le servești sec un „Ați învățat degeaba“ doar pentru că nu ai suficienți bani la buget? Sunt convins că sunt doar întrebări retorice la care mai marele Educației nu va răspunde; nici nouă și nici sutelor de elevi care la această oră protestează sub geamurile Ministerului.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. PNL își asigură viitorul !
    Poate este o etapă din proiectul România Educată al președintelui care tace asurzitor. Mare rușine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei