fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Se distribuie ajutoarele alimentare primite de la UE și la Anina

Mai toate primăriile din județul Caraș-Severin, dar și din țară, se plâng ne numărul foarte mic de ajutoare alimentare primite prin programul Programul Operațional de Ajutorare a persoanelor Defavorizate (POAD) al Uniunii Europene.

Situația este similară și în orașul Anina, care a primit spre a fi distribuite populației îndreptățite, 560 de pachete. Acestea se vor distribuite astfel:

-65 de persoane care au dreptul la ajutor social

-257 de persoane care beneficiază de alocație de susținere a familiei

„Celelalte pachete se vor distribui în baza unei cereri făcute de către cetățeni, persoanelor care au dizabilități cu handicap grav sau grav accentuat. Din 27 aprilie a început distribuția acestor ajutoare. Până în data de 08.06 (joi) se dau celor cu ajutor social și celor cu alocație de susținere a familiei“, a precizat, pentru Reper24, primarul interimar al orașului Anina, Daniel Danu.

Acesta a mai precizat că de vineri, 9 iunie, și până spre sfârșitul acestei luni se distribuie persoanelor cu dizabilități. Pachetele conțin alimente de bază: ulei, zahăr, făină, conserve de carne, compoturi, etc, dar și de igienă personală.

Edilul Daniel Danu a adăugat că prin serviciul de Asistență socială al orașului Anina au fost distribuite și tichetele sociale pe suport electronic pentru nou născuți, destinate mamelor care provin din medii defavorizate. „Este vorba de un sprijin material în valoare de 2.000 de lei cu care pot fi achiziționate doar produse pentru îngrijirea copilului nou născut: scutece, lapte praf, etc. Cardurile sunt valabile doar 6 luni de la distribuire“, a mai precizat primarul Aninei.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei