fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Se lucrează la alimentarea cu apă la Macoviște, Ciuchici și Nicolinț

Alimentarea cu energie electrică a stațiilor de pompare este ultimul pas înaintea probelor de presiune la rețelele de apă din Macoviște, Ciuchici și Nicolinț. Proiectul, finanțat prin Programul PNDL, este aproape de finalizare și a rămas puțin timp până când locuitorii celor 3 localități vor avea apă potabilă prin rețeaua de alimentare.

„Sunt făcute toate racordurile la fiecare imobil, avem și manometrele montate și doar cetățeanul să-și facă instalațiile interioare. Avem făcute cam 600 de racorduri, astfel încât toți locuitorii să beneficieze de apă potabilă. Valoarea acestuia este de aproximativ 6 milioane de lei“, a declarat pentru Reper24, primarul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu.

Din cele 3 proiecte depuse pe programul Anghel Saligny, două au fost cuprinse la finanțare: „Alimentare cu apă la Petrilova, cu un buget alocat de aproximativ 1,2 milioane de lei și o stație de epurare și rețea de canalizare pe toate cele 4 localități ale comunei: Ciuchici, Macoviște, Petrilova și Nicolinț. Acest proiect are o valoare de peste 19 milioane de lei“, a mai spus primarul Orbulescu.

Acesta a amintit și de alte proiecte cuprinse în programul Național de Redresare și Reziliență la capitolul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice“. „Am depus 4 proiecte cu o valoare totală de 1,6 milioane de lei. Avem proiecte pentru: Căminul Cultural din Petrilova, dispensarul din comuna Ciuchici, clădirea administrativă din Petrilova și cea din Nicolinț“, a mai precizat primarul Ion Orbulescu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei