fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Se lucrează la sistemul de canalizare din stațiunea Crivaia

Așezată la poale de Semenic, în apropierea lacului de acumulare de la Văliug, stațiunea Crivaia s-a dezvoltat și tinde să devină o perlă a turismului bănățean. Au apărut pensiuni, hoteluri, terase, vile și locuințe particulare, fapt ce a condus la o creștere exponențială a numărului de turiști care vin atât vara cât și iarna în această zonă.

Pentru a intra într-o normalitate firească, primăria comunei Văliug a depus cu ceva timp în urmă un proiect și a solicitat finanțare pentru lucrările de canalizare în Crivaia. Printr-un proiect PNDL, Ministerul Dezvoltării a alocat aproximativ 6 milioane de lei pentru acest proiect.

Primarul Sorin Blaga explică pentru cititorii reper24 care este stadiul acestor lucrări: „Au fost montate cele 3 stații de pompare, se lucrează la cele câteva cămine ce mai sunt necesare pentru a racorda rețeaua la aceste stații, iar de săptămâna aceasta se va începe construcția stației de tratare a apei. Va fi ridicată o hală ce va găzdui două bazine și stația de tratare a apei potabile“ a precizat edilul comunei Văliug Sorin Blaga.

spot_img

Vă reamintim că în comună se derulează un proiect mixt, sistem de alimentare cu apă și extindere canalizare Văliug – Crivaia. Anul trecut a fost introdusă rețeaua de canalizare în Crivaia, iar în acest an se continuă proiectul cu montarea și alimentarea la energie electrică a celor 3 stații de pompare.

„Din păcate nu putem să eliminăm gravitațional toată mizeria și de aceea avem nevoie de cele 3 stații de pompare pentru a ajunge cu ea la stația de epurare din Văliug“ a mai spus edilul Sorin Blaga. Termenul de finalizare al lucrărilor este toamna anului viitor, dar primarul este optimist că se vor termina mai repede, dacă toate componentele necesare vor fi livrate către constructor în timp util.

Dan AGACHE 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei