fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Se reabilitează drumurile agricole din Bolvașnița

Cu aproape 20 de Km de drumuri agricole aflate într-o stare avansată de degradare, administrația locală a comunei Bolvașnița se chinuie să le reabiliteze cu fonduri proprii, în lipsa unor finanțări guvernamentale.

„Din banii pe care i-am putut aloca pentru reabilitarea cu piatră a acestor drumuri cumpărăm piatră de la un depozit de lângă Lugoj. Este cel mai apropiat loc de aprovizionare, dar pe lângă costurile cu materialele trebuie să suportăm și transportul acesteia care este foarte scump. Noi asigurăm de la primărie forța de muncă și un buldoexcavator care întinde piatra, dar tot ne costă foarte mult“, a precizat, pentru cititorii Reper24, edilul Petru Mihăilescu.

O soluție pentru acest proiect al Primăriei din Bolvașnița se întrevede, dar nu este deocamdată finalizată: „Am făcut o solicitare către Apele Române care au trimis o comisie și avem acordul lor să putem scoate piatră de râu din apa noastră de aici, din Bolvașnița. Suntem în tratative și cu o firmă pentru achiziția unui concasor pentru a sparge bolovanii mai mari. Asta ne va permite să scădem cantitățile de piatră achiziționate de la Lugoj. Mai mult de atât, avem gratuitate pentru prima mie de tone de piatră“, a mai spus primarul din Mihăilescu.

Edilul a mai adăugat că, în paralel, se lucrează la montarea celor 9 camere de supraveghere ce vor fi amplasate în Bolvașnița și Vârciorova, proiect finanțat tot de la bugetul local.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei