În urma unui articol în care primarul Reșiței i-a cerut o implicare directă secretarului de stat PSD în Ministerul Economiei, reșițeanul Flavius Nedelcea, în vederea redeschiderii fabricii de armament din municipiu Arsenal – fostul IMR, cel nominalizat a ținut să-i transmită lui Ioan Popa un răspuns categoric, dar în aceeași măsură și unul tăios.
„Am citit cu amuzament articolul în care domnul Nelu Popa anunță salvarea uzinei reșițene „UCMR“ și așteaptă implicarea mea în ceea ce privește redeschiderea fabricii de armament din municipiu.
În primul rând, țin să aduc la cunoștință faptul că citind declarațiile dumneavoatră aș avea o întrebare. Domnule Popa, ați rezolvat toate problemele Reșiței și ale reșițenilor de ați trecut la un alt nivel?
Doriți să rezolvați în acest moment și alte probleme în afară de cele cu care se confruntă deja municipiul pe care îl conduceți?
Aș dori să știu, totodată, dacă ați tras un fum de București și ați primit informația că ați rezolvat și această problemă? Credeți că este, într-adevăr, de ajuns? Contrar așteptărilor dumneavoastră, doresc să vă informez pe această cale că problema pe care ați expus-o a fost soluționată în coaliția de guvernare și că nu trebuie să vă arogați merite! E prea mult!“, este tonul sever pe care il aplică primarului de Reșița, secretarul de stat Flavius Nedelcea, care ține să devoaleze și motivul pentru care a hotărât să-i răspundă alesului reșițean.
Nedelcea: „Situația de la Arsenal este o prioritate pentru mine“
„Nu doresc să intru într-o polemică, chiar nu, însă eu nu procedez așa cum alege domnul Popa să o facă. Nu apar în fața reșițenilor să comunic ce visez noaptea și nici nu arunc în stânga și dreapta cu promisiuni referitoare la dezvoltarea unor proiecte pentru comunitate.
Pentru buna informare a reșițenilor și, totodată, a domnului Popa, la soluționarea problemei TMK, în momentul în care aceasta urma să fie blocată de la funcționare, am lucrat împreună cu colegii din Ministerul Economiei la OUG 79/09.06.2022, societatea funcționând în prezent sub supravegherea unui expert din cadrul ministerului. În plus, în legătură cu Rheinmetall îi comunic că nu există acreditări în momentul de față vis-à-vis de vreun acord cu această companie.
Nu în cele din urmă, referitor la situația Arsenal, țin să vă anunț că pentru mine, soluționarea acestei probleme este o PRIORITATE. Ori domnul Popa este supărat că nu mai poate intra în posesia de terenuri și clădiri din patrimoniul Arsenal prin dare în plată sau prin alte forme de valorificare a acestora?
Totodată, domnule Popa, vă încurajez să vă ocupați de proiectele pe care le-ați început deja: trenul cu hidrogen, microhidrocentrala pe râul Bârzava, spitalul județean din triaj, centura subterană sau funicularul muzeu“, își aruncă fără milă săgețile Nedelcea.


„În continuare, vă asigur de tot sprijinul meu și al colegilor mei pentru proiectele viabile care vin în sprijinul reșițenilor, așa cum am făcut-o și cu Proiectul de pe Semenic.
Și, de asemenea, firmele care au lucrări publice în Reșița, nu îmi lucrează la investițiile personale!
În rest, sa iertam, pentru că suntem în postul Crăciunului și să auzim numai de bine!
PS – Când ajungeți pe la București treceți și pe la mine, nu mă evitați …“, încheie duhovnicește și împăciuitor secretarul de stat Flavius Nedelcea, cel care, față de textul inițial a mai publicat un post scriptum, în aceeași notă vitriolată.
„Spre știință, fabrica respectivă (Arsenal), se află în subordinea unei doamne secretar de stat LIBERAL. Așadar, primarul Ioan Popa a greșit adresa. Totuși, PSD se implică pentru reșițeni, nu pentru un primar care dezinformează (minte) cum deschide gura!“
Într-un punct de vedere formulat pe marginea aceleași declarații a primarului municipiului Reșița, actualul director general al societății Arsenal, inginer cu ștate vechi al IMR-ului, Adrian Ponoran, a ținut, la rândul său să clarifice câteva aspecte:
„În calitate de director general la ARSENAL pot afirma cu tărie că atât domnul Nedelcea cât și domnul senator Mocioalcă au fost și sunt aproape de mine și mă ajută în promovarea materialelor pe care le-am trimis la toți factorii de decizie în încercarea de repornire a uzinei. Sperăm că odată cu aprobarea bugetului pentru apărare, lucrarea noastră intitulată „MENTENANȚA ȘI MODERNIZAREA OBUZIERULUI DE 152MM MODEL 1981 și A TUNULUI OBUZIER 152MM MODEL 1985“ să fie acceptată de MAPN și astfel să putem angaja personal“, a ținut să puncteze ing. Adrian Ponoran, directorul general al societății Arsenal Reșița.
Despre ultimele noutăți privind salvarea (sau nu) a sfert-milenarei uzine UCM Reșița, ca de altfel și despre ieșirea din conservare a fostei uzine de armament IMR, vă promitem o abordare pe larg într-un articol viitor.
Sergiu TABAN
Se strânge lațul în jurul premarelui Pinochio care a mințit și continuă să mintă, să promită luna și soarele de pe cer.Chiar a-ți văzut heirupismul asfaltărilor de pe bd Repubici 18,,20 etc.arată ca dracu ,deci a mințit mister Pinochio cu calitatea lucrărilor, asfaltul este prost făcut se vede cu ochiul liber nu trebuie să fi expert Instagram sau Tik Tok să îți dai seama. În plus este sanchi 🤞🤞nivelat haotic de mântuială, lucrare austriacă băi nene ce mai!!