fbpx
22.4 C
Reșița
duminică, 24 septembrie 23

Caransebeșul va avea autobuze „verzi“

În condițiile în care prețul carburanților este foarte ridicat și planează amenințarea unei crize în viitorul apropiat, administrația locală a municipiului Caransebeș se reorientează spre mijloace de transport verzi, care să nu polueze.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”. Valoarea totală a finanțării este de 9.815.863,80 lei fără TVA, adică aproape 2 milioane de euro fără TVA. Prin acest proiect, Primăria Caransebeș va achiziționa 4 autobuze electrice și 6 stații de reîncărcare.

„Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Buchin și Primăria Turnu Ruieni. El va fi implementat pe o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026, fiind depus pe PNRR, Runda 1 – Componenta C10 – Fondul local, Operațiunea I1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public“, a precizat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei